De deelnemers aan de winterwandeling werden getrakteerd op een droge, zonnige zaterdag.
De deelnemers aan de winterwandeling werden getrakteerd op een droge, zonnige zaterdag.

Te voet van dorp naar dorp

Algemeen 288 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - “Er is geen mooiere manier om Zuidplas beter te leren kennen.” Met die woorden moedigde wethouder Daan de Haas zaterdagmorgen de honderdtwintig deelnemers aan de winterwandeling van BRAVO (BRede Activiteiten VOlwassenen) aan bij de start van hun tocht door (delen van) Zuidplas.

Door Erik van Leeuwen

Het zonnetje scheen zaterdag uitbundig, perfect wandelweer kregen de wandelaars voorgeschoteld. Rugzakje op en gáán over die dijk.

Wethouder De Haas gaf na een optreden van shantykoor De Moordzangers bij de steenovens in Klein Hitland het startsignaal. Geen pistool, geen startlint, maar gewoon een brul. 

Onderweg was er voor de deelnemers van alles georganiseerd. “We wilden er een speciale uitvoering van maken”, zei Miranda van de Stadt van Sportstichting Zuidplas. “Normaal gesproken organiseren we een wandeling per dorp, dit was een mooie gelegenheid om een wandeling door heel Zuidplas te maken." 

Jubileum
Met de tocht haakte de Sportstichting aan bij het tienjarig bestaan van de gemeente Zuidplas.
“Dit is een evenement dat onze dorpen verbindt en daarom zijn we hier erg enthousiast over”, zei De Haas namens het college.

Zijn collega-wethouders Jan Willem Schuurman en Jan Verbeek heetten de wandelaars onderweg in Moordrecht, Zevenhuizen en Moerkapelle welkom.

Deelnemers konden kiezen uit een tocht van 4, 6 of 10 kilometer; delen van het traject werden per bus afgelegd. “Het parcours gaat langs veel iconen van onze dorpen, maar vooral ook langs plekken waar sportiviteit hoog in het vaandel staat. We willen immers de sportieve beweging promoten”, aldus Van de Stadt.