Afbeelding
Foto: Pixabay

Zuidplas verdient dit jaar een miljoen euro aan Gouwe Park

Financieel 289 keer gelezen

Zuidplas - De verkoop van kavels op bedrijventerrein Gouwepark in Moordrecht, levert de gemeente Zuidplas dit jaar een bedrag van een miljoen euro op. Het gaat om een eerste winstuitkering; de hoogte van de uitkeringen in 2021 en 2022 moet nog worden bepaald.

In een informatienota aan de raad van Zuidplas schrijft het college dat de totale winstuitkering mogelijk een kleine vier miljoen euro bedraagt. 

Of er volgend jaar volgens planning nog eens een miljoen euro, en het jaar daarop bijna twee miljoen euro worden gestort, hangt af van de financiële positie van het Bedrijvenschap Regio Gouda. Het college Zuidplas wil de winstuitkering in de algemene reserve storten.

Ook Waddinxveen en Gouda krijgen in juni elk een miljoen euro bijgeschreven op de rekening. Met Zuidplas vormen de drie gemeenten samen het bestuur van Bedrijvenschap Regio Gouda, dat het Gouwe Park ontwikkelt. 

Afgesproken was dat er winst zou worden uitgekeerd als alle kavels van het bedrijventerrein verkocht zijn. Mede door de crisis vanaf 2008 duurde dat langer gepland. De afgelopen twee jaar is de verkoop van kavels aangetrokken, waardoor nu de laatste van de hand gaan.