Logo hartvanzuidplas.nl
Een beetje spannend maar toch ook wel relaxed; Brandon Soeterbroek maakt zijn eerste toets online in eigen huis.
Een beetje spannend maar toch ook wel relaxed; Brandon Soeterbroek maakt zijn eerste toets online in eigen huis.

Toets in de huiskamer

  •   330 keer gelezen

Zevenhuizen - 'Yes, ik heb extra vakantie', was de stiekeme gedachte van de 12-jarige Brandon, toen bekend werd dat de scholen gingen sluiten. Dat vakantiegevoel was van korte duur, want al snel maakte het Alfrink College bekend dat het onderwijs door zou gaan, op afstand weliswaar. Brandon maakte woensdagochtend zijn eerste toets online en dat beviel 'best goed'.

Een kwartier voor het 'startschot' zit de brugklasleerling uit Zevenhuizen al achter zijn laptop. De spanning is voelbaar: blijft mijn laptop het doen en komt de toets goed online? 

Moeder Marina Roos ziet vanuit een hoekje van de huiskamer, tijdelijk omgedoopt tot klaslokaal, hoe hij zich ingespannen maar toch ook wel enigszins relaxed door de 25 vragen worstelt. 

Om 9.40 uur klinkt een diepe zucht: de rekentoets zit erop. 'Moeilijk, maar wel goed gemaakt', concludeert Brandon. "Eigenlijk is dit best een fijne manier van toetsen",vindt hij, "lekker rustig, geen afleiding en in mijn eigen omgeving."

Superprestatie
Moeder Marina is vol waardering voor de aanpak van de Zoetermeerse school: "Een superprestatie van de docenten dat ze dit zo snel oppakken en dat de geplande toetsweek gewoon doorgaat."

Het wachten is op nu de uitslag, maar er moet ook weer geblokt worden, voor de volgende toetsen. Vandaag alleen nog een lesje Frans en dan zit de lesdag er weer op.

Meer berichten

Wat vindt u?

Ben jij al lid van ons burgerpanel TipZuidplas?Reageren!