Logo hartvanzuidplas.nl
Cees van Bladel stelt de voor iedereen makkelijk te bevaren boten de komende weken gratis beschikbaar.
Cees van Bladel stelt de voor iedereen makkelijk te bevaren boten de komende weken gratis beschikbaar. (Foto: )

Boot van het slot en roeien maar op Willem-Alexander Baan

  •   390 keer gelezen

Zevenhuizen - Nu sportscholen en -verenigingen gesloten zijn, biedt ondernemer Cees van Bladel zijn roeiboten bij de Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen tot 6 april gratis aan. "Naast fietsen, wandelen en hardlopen, is roeien een mooie manier om actief te bewegen in de buitenlucht."

Normaal gesproken kunnen de roeiboten bij de Willem-Alexander Baan tegen een vergoeding online worden gereserveerd en vervolgens gebruikt. Dit project met de naam Freerowing doet zijn naam nu letterlijk eer aan: met de boten kan nu kosteloos worden gevaren.

Cijferslot
Het project met de deelboten ging twee jaar geleden van start, mede dankzij een bijdrage van 35.000 euro uit het Innovatiefonds van de gemeente Zuidplas. Met zijn watersportbedrijf Volans Rowing ontwikkelde Cees van Bladel een boot die voor iedereen makkelijk te bevaren is.

De boten liggen buiten de hekken van de roeibaan aan het Nely Gambonplein in Zevenhuizen. Het cijferslot kan via een website worden ontgrendeld. Een tracker in de boot zorgt ervoor dat gebruikers er niet te ver mee gaan.
“Roeiers kunnen momenteel hun sport niet beoefenen. Niet op het water, want alle roeiverenigingen zijn gesloten. En niet op de roeisimulator, want ook de sportscholen zijn dicht,” stelt Van Bladel. Daarom biedt hij roeiers de mogelijkheid om toch het water op te gaan. “Daarnaast is het ook een mooie gelegenheid voor andere sporters om actief te bewegen in de buitenlucht."

Doorgaans gaat het roeiseizoen pas in april van start. Vanwege het mooie voorjaarsweer en de situatie rond het coronavirus stelt Van Bladel de boten met ingang van vrijdag 20 maart ter beschikking.
Ook beginners zijn welkom. Op zondag en woensdag is iemand aanwezig om instructies te geven. “Vanzelfsprekend wordt afstand betracht en gaan we niet met groepen aan de slag. Het initiatief heeft ook de goedkeuring van de gemeente Zuidplas.”
Voor meer informatie en reserveren: www.freerowing.nl.

Meer berichten

Wat vindt u?

Ben jij al lid van ons burgerpanel TipZuidplas?Reageren!