Logo hartvanzuidplas.nl
Huisarts Marchia Wouterson was een van de huisartsen die werd verrast.
Huisarts Marchia Wouterson was een van de huisartsen die werd verrast. (Foto: Erik van Leeuwen)

Bloemen voor drukke huisartsen

  •   424 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - “Wat een mooie bloemen!”, was de reactie van huisarts Marchia Wouterson toen zij donderdagmorgen bloemen in ontvangst nam van bewoners van de Veldenbuurt. Als klein gebaar in ongekende tijden overhandigde Jos Holterhues namens zijn buurtgenoten alle huisartsen een fraai boeket bloemen.

Door Erik van Leeuwen

“Jullie hebben het hartstikke druk en wij willen op deze manier laten zien dat wij enorm veel waardering hebben voor jullie inzet. Jullie doen je stinkende best om al onze inwoners zo gezond mogelijk te houden”, zei hij tegen de huisartsen en alle assistenten van huisartsenpraktijk Renes en Wouterson aan het Raadhuisplein.

Holterhues en zijn partner gingen langs alle vier de huisartsenpraktijken in Nieuwerkerk. Daar werken bij elkaar tien huisartsen en nog een aantal huisartsen in opleiding.

Zijn initiatief, waaraan bewoners van Narcisveld, Crocusveld en Lelieveld bijdroegen, ontstond spontaan. “We hebben een buurtapp die we normaal gesproken voor andere doeleinden gebruiken, maar we zijn wél een buurt die veel met en voor elkaar doet. Als je het kunt regelen om een borrel met elkaar te drinken, kun je ook zoiets als dit organiseren. Toen ik voorstelde een bloemetje bij de huisartsen langs te brengen, kwamen er alleen maar positieve reacties. Dezelfde dag nog lag de deurmat vol met envelopjes met bijdragen.”

Wouterson noemde het initiatief hartverwarmend. “We hebben het druk, maar kunnen die drukte nog goed aan. Het is wel een vreemde gewaarwording. De praktijk en wachtkamer zijn leeg. De drukte is vooral telefonisch. We werken nu alleen op afspraak.”

Haar indruk is dat Nieuwerkerk het hoofd koel houdt. “De reguliere zorg gaat natuurlijk gewoon door, maar we merken dat mensen wel iets minder snel bellen voor kleinere kwaaltjes.”

Meer berichten

Wat vindt u?

Ben jij al lid van ons burgerpanel TipZuidplas?Reageren!