Logo hartvanzuidplas.nl
De corona intensive care in het Goudse Groene Hart Ziekenhuis telt zes extra bedden.
De corona intensive care in het Goudse Groene Hart Ziekenhuis telt zes extra bedden. (Foto: )

GHZ richt afdeling en intensive care voor coronapatiënten in

  •   299 keer gelezen

Gouda - Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) in Gouda heeft een speciale corona-verpleegafdeling en corona intensive care ingericht. Dit is nodig om een grote toestroom van patiënten uit de hele regio op te kunnen vangen.

Coronapatiënten worden op beide afdelingen in groepsisolatie verpleegd. Hierdoor kan het ziekenhuis een grotere groep besmette patiënten opvangen. Het GHZ heeft normaal gesproken 11 intensivecare-bedden. Met het oprichten van de corona intensive care zijn er 6 bedden bijgekomen. Dit wordt nog verder uitgebreid naar 10. Op de corona verpleegafdeling kunnen 22 patiënten worden opgenomen.

Beide afdelingen zijn afgesloten van de rest van het ziekenhuis. Hierdoor is er geen contact tussen patiënten die wel en niet besmet zijn. Het personeel op de corona verpleegafdeling en de corona intensive care draagt 24 uur per dag beschermende kleding.

Op de afdelingen is geen bezoek toegestaan. Dat volgens het ziekenuis 'moeilijke besluit' is genomen omdat er een landelijk tekort dreigt aan persoonlijke beschermingsmiddelen én vanwege het besmettingsgevaar.

Het ziekenhuis doet er ondertussen alles aan om de coronapatiënten en hun naasten toch met elkaar in contact te brengen. Op de corona intensive care geeft de verpleegkundige dagelijks per telefoon aan de contactpersoon van de patiënt uitleg over hoe het met de patiënt gaat. Als de situatie van de patiënt het toelaat, kan een afspraak gemaakt worden voor contact via beeldbellen.

Meer berichten

Wat vindt u?

Ben jij al lid van ons burgerpanel TipZuidplas?Reageren!