Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Pxhere.com
UPDATE

Huisartsen openen noodpost in Gouda

  •   654 keer gelezen

Regio - De HuisArtsenPost (HAP) Midden-Holland heeft sinds vrijdag 20 maart een Nood HAP waar mensen met luchtwegklachten, die mogelijk besmet zijn met het coronavirus, op afspraak terechtkunnen voor huisartsenzorg. Deze Nood HAP bevindt zich in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Tijdens kantooruren bellen patiënten uit Moerkapelle, Moordrecht en Zevenhuizen naar de eigen huisartsenpraktijk. De huisarts maakt een inschatting of een bezoek aan de Nood HAP nodig is.
In de avond, nacht en in het weekend kunnen patiënten de HAP Midden-Holland bellen. De Nood HAP is dus niet via inloop toegankelijk.

De huidige HAP blijft functioneren zoals normaal: huisartsenspoedzorg in de avond-, nacht- en weekenduren voor patiënten zónder luchtwegklachten.

Opschaling
Het inrichten van een Nood HAP maakt onderdeel uit van de regionale opschaling van de zorg. De capaciteit van de HAP neemt hierdoor toe en ook zijn de isolatiemaatregelen op de Nood HAP eenvoudiger uitvoerbaar. Huisartsen bereiden zich zo voor op een toename van patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus.

De Nood HAP is in een afgesloten deel van het gebouw van het ziekenhuis en is toegankelijk via een eigen ingang. Deze ingang bevindt zich tussen de parkeergarage P2 en de Hoofdingang van het Groene Hart Ziekenhuis.

Patiënten worden, gezien de drukte, opgeroepen om de huisarts en de huisartsenpost alleen te bellen als het echt nodig is. Dit om overbelasting van de huisartsenzorg te voorkomen.

IJsselland Ziekenhuis
Inwoners van Nieuwerkerk die zich melden bij de huisartsenpost of de spoedeisende hulp (SEH) van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel treffen daar een nieuwe indeling van de wachtkamers aan. In verband met het coronavirus wordt de wachtkamer van de HAP gebruikt voor patiënten met luchtwegklachten. De wachtkamer van de SEH wordt gebruikt voor patiënten zonder luchtwegklachten.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis, waar vier patiënten met het coronavirus zijn opgenomen, onder wie één uit Brabant, kunnen de voorzieningen bij de HAP en SEH elk moment worden opgeschaald. Dat geldt ook voor de intensive care, die op dit moment 12 bedden telt.

Meer berichten

Wat vindt u?

Ben jij al lid van ons burgerpanel TipZuidplas?Reageren!