Logo hartvanzuidplas.nl
Honderden boeken wachten om 'uit logeren' te gaan.
Honderden boeken wachten om 'uit logeren' te gaan.

Van Wolkers tot Wieringa: tijdelijke boekenbezorgservice

  •   129 keer gelezen

Zevenhuizen - Bibliotheken hebben hun uitleentermijn verlengd, maar hun deuren gesloten. "Voor leeslustigen die 'droog staan' stel ik graag mijn persoonlijke bibliotheek beschikbaar", zegt Silvia Markus, werkzaam op de redactie van Hart van Holland.

In haar collectie - een kleine 1000 boeken - veel Nederlandse literatuur, maar ook werk van onder anderen Ierse, Belgische en Amerikaanse auteurs. Markus komt de boeken - vooralsnog alleen in Zevenhuizen - persoonlijk brengen en hangt ze in een tasje aan de deur. 

Zodra het boek uit is, haalt ze het tasje weer op. "Ik zou het leuk vinden als de lezer er een berichtje bij doet, over het boek, over zijn/haar situatie in deze periode, een gedichtje of wat dan ook." Ze hoopt er na afloop van de crisis iets mee te kunnen doen.

"Nu veel mensen tijd over hebben zou ik zeggen: begin eindelijk eens aan die dikke pil. Een paar tips: De ontdekking van de hemel van Mulisch, Tonio van A.F.Th. van der Heijden, de boeken van Peter Buwalda, maar ook drie zeer lijvige werken van de Amerikaanse auteur Donna Tartt, stuk voor stuk meesterwerken." 

Er zijn ook 'voetbalboeken', biografieën, kookboeken en kinderboeken (Annie M.G. Schmidt, Tonke Dragt et cetera) en er valt ook echt wel iets te lachen. Desgevraagd krijgt de lener leestips. "Kan ik u van dienst zijn? Mail dan naar markus.silvia@gmail.com of bel 06-28227664."

Meer berichten

Wat vindt u?

Ben jij al lid van ons burgerpanel TipZuidplas?Reageren!