Logo hartvanzuidplas.nl
Annemarie Ralan wacht tot Remco de maaltijden heeft neergezet en gaat dan met haar gezin aan tafel.
Annemarie Ralan wacht tot Remco de maaltijden heeft neergezet en gaat dan met haar gezin aan tafel.

Aan tafel: restaurant De Viergang bezorgt haute cuisine aan huis

  •   1210 keer gelezen

Zevenhuizen - “Manlief is terug naar de zaak voor coronaberaad, dus voor hem moet ik het straks opwarmen.” Annemarie Ralan loodst ons haar huiskamer binnen. Handen worden niet geschud, vragen wel beantwoord, op gepaste afstand.

Nee, iets te vieren hebben ze niet. In het pre-coronatijdperk gingen ze in het weekend regelmatig uit eten, maar nu maken ze gebruik van de bezorgservice van restaurant De Viergang. “Vooral om de lokale restaurants te steunen”, zegt de moeder van drie ‘grote’ kinderen. 

Twee zoons werken in de keuken van de Viergang, maar nu is het gezin, op vader Erwin na dan, compleet om thuis uit eten te gaan.

Wat schaft de pot? “Eh, wat komt er ook alweer: zalm, schnitzel, boeuf bourguignon en een cannelloni voor Anne-Floor, die is vegetarisch.” 

De dochter des huizes kan een gezellig etentje wel gebruiken. Ze zit in haar examenjaar en het is best spannend hoe het gaat lopen. “Je gunt ze toch die drie maanden vrijheid na het examen, met een lekkere vakantie als het achter de rug is. Maar ja, het is niet anders.”

De bel gaat, het eten komt eraan: “Anne-Floor ééééten”, brult broer naar boven. “Nu ga ik mijn eigen wijntje inschenken”, zegt moeder Annemarie.

“Zo, dit was de laatste”, kok en eigenaar Remco van De Viergang heeft woensdag veertig couverts bezorgd. “Na 15.00 uur kreeg ik nog volop bestellingen, ook uit Moerkapelle en Nieuwerkerk, van lezers van Hart van Holland die door mijn advertentie op een idee werden gebracht. 'We gaan er meer gebruik van maken’, hoort hij regelmatig. 

“Ja, je moet toch wat. Ik merkte na de eerste maatregelen al dat veel mensen wegbleven, dus ik dacht: ik ga het eten bezorgen.” Een goede zet, want na zondag 15 maart gingen alle restaurants op slot.

Uurtjes maken
De tafeltjes worden niet gedekt en de glazen niet vol geschonken in het restaurant aan de Dorpsstraat 111, maar ook de mensen van de bediening, waaronder een aantal oproepkrachten, kunnen hun uurtjes maken.

“Zij stappen nu in de auto om de bestellingen te bezorgen." De maaltijden worden in eigen keuken gemaakt. “Natuurlijk wassen de koks nog vaker hun handen en we houden zo veel mogelijk afstand. Die ruimte is er. Ook bij het bezorgen draag ik handschoenen en houd ik ten minste anderhalve meter afstand."

De restaurateur zet graag de schouders eronder en zingt het wel even uit. “Zonder steun van de overheid gaat het niet lukken, maar het lijkt erop dat die er komt. Ook van de klanten ondervind ik veel steun, dus ik blijf optimistisch.”

Ook een maaltijd bestellen? Bel 0180 633 394.

Meer berichten