Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Pixabay
Update

RIVM meldt eerste coronabesmetting in Zuidplas

  •   3374 keer gelezen

Zuidplas - In de cijfers over het aantal positieve coronatesten in Nederland die het RIVM zaterdagmiddag bekend heeft gemaakt, is voor het eerst ook een patiënt uit Zuidplas opgenomen. In welk dorp van Zuidplas de besmette persoon woont, is niet uit de gepubliceerde cijfers op te maken.

In een tweet op zijn eigen account sprak burgemeester Han Weber zaterdagavond over drie besmettingen. Hij schrijft: 'Ook Zuidplas blijft niet gevrijwaard van corona. In ruim een dag nu drie positief geteste inwoners. Maar er zijn natuurlijk veel meer getroffenen die niet getest zijn. Veel beterschap aan hun. We leven mee'. 

In alle gemeenten die onder de GGD Hollands Midden vallen zijn, behalve in Lisse en Zoeterwoude, nu geregistreerde besmettingen met het coronavirus. In Waddinxveen, waar op 9 maart de eerste coronabesmetting werd gemeld, gaat het inmiddels om vier personen.

Specifieke groepen
Sinds een week worden alleen nog specifieke groepen getest, zo licht GGD Hollands Midden toe op zijn website. Het gaat om mensen in verpleeghuizen, zodat als zij ziek zijn, kan worden bepaald of het om corona of een ander virus gaat.

Daarnaast test de GGD zorgmedewerkers, zodat zij bij geringe klachten aan het werk kunnen blijven als uit de test blijkt dat zij niet besmet zijn met het nieuwe coronavirus.

Het RIVM meldt bij de cijfers van zaterdag dat ook patiënten worden getest, die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden.

Hoger aantal
Inmiddels testten de GGD'en in heel Nederland 3631 mensen positief. Omdat dus niet iedereen met klachten wordt getest, gaat het RIVM ervan uit dat het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus hoger ligt dan het gemelde aantal van 3631.

Bovendien kan er veel veranderen tussen het moment waarop de GGD en een patiënt voor het eerst testen en het moment waarop de RIVM-cijfers (elke dag na 14.00 uur) worden gepubliceerd. 

Meer berichten

Wat vindt u?

Ben jij al lid van ons burgerpanel TipZuidplas?Reageren!