Logo hartvanzuidplas.nl
Lisa en Anne ontvingen woensdag een tasje met thuiswerk.
Lisa en Anne ontvingen woensdag een tasje met thuiswerk.

Belletje lellen bij kleuters van de Elimschool

  •   731 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - De kleuterjuffen van de Elimschool liepen woensdagochtend 25 maart met volle tassen over straat. Ze hadden niet gehamsterd in de winkels, maar waren op weg naar 'hun' kleuters met nieuw schoolmateriaal.

Juf Carla: "Na anderhalve week thuis werken en het missen van de kinderen, willen we ze een nieuwe impuls geven. Met kleuters gaat dat toch het beste met concreet materiaal."

Veel leerlingen zaten al verwachtingsvol voor het raam op hun juf te wachten. Die zette het tasje bij de voordeur, belde aan en zwaaide even, op afstand.

Juf Monique: "Het voelt gek om ze wel te zien maar geen knuffel te kunnen geven. Het is fijn om op deze manier toch even 'contact' te hebben."

In het tasje zaten onder andere kaarten die de leerlingen af kunnen maken en bij mensen in de brievenbus kunnen doen. “Onze post fleurt onze kleuters op en we hopen dat de kaarten die ze bezorgen op hun beurt weer andere mensen opvrolijken."

Filmpje
Elke dag sturen de kleuterjuffen een filmpje met een voorleesverhaal naar hun leerlingen.

De leerlingen uit groep 3 en 4 krijgen ook filmpjes toegestuurd en belletjes van hun leerkracht. 

In groep 5 tot 8 ontvangen leerlingen dagelijkse instructiefilmpjes van hun meester of juf. 

Directrice Wilma van der Blom van de Elimschool vertelt waarom: "Ook voor deze kinderen is het fijn om op de vertrouwde manier instructie te krijgen. Papa en mama leggen het soms net even anders uit. Bovendien staan ouders die thuiswerken, met kinderen om hen heen, voor een flinke uitdaging. Ons team probeert op deze manier deze ouders een beetje te ontlasten."

Meer berichten