Logo hartvanzuidplas.nl
De ondernemers deden woensdag De Meander in Nieuwerkerk aan.
De ondernemers deden woensdag De Meander in Nieuwerkerk aan. (Foto: Erik van Leeuwen)

Ondernemende Nieuwerkerkers zetten Tulpenchallenge op

  •   247 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – Als het aan vier ondernemers uit Nieuwerkerk ligt, wordt personeel van ziekenhuizen en verpleegtehuizen de komende tijd bedolven onder de tulpen. Woensdag was de eerste bezorgronde, met bloemen voor de medewerkers van onder andere De Meander in Nieuwerkerk en De Zevenster in Zevenhuizen.

Door Erik van Leeuwen

“Personeel van ziekenhuizen en andere instellingen staat deze periode onder enorme druk. We willen met de bosjes tulpen onze dankbaarheid voor hun werk tonen”, zegt Arjan den Ouden, die normaal gesproken druk is met het uitbaten van zijn restaurant op golfbaan Hitland.

Met drie andere ondernemers, Karel Mahutte, Gerard van Urk en Sjaak Stovius kwam hij op het idee van een 'tulpenchallenge'.

“Het mes snijdt aan twee kanten. Door tulpen te kopen ondersteunen we de bloemenhandel en door ze weg te geven steken we de zorgverleners een hart onder de riem. We hebben het niet voor niets een challenge genoemd: we hopen dat ons initiatief breed navolging krijgt.”

Stokje overgenomen
Dat zit wel snor, want amper een dag later is al duidelijk dat een andere groep ondernemers het stokje overneemt van Den Ouden en consorten.

“Ze gaan 40.000 tulpenbollen rondbrengen bij het Maasstad Ziekenhuis en zorginstellingen in Rhoon, Poortugaal en Mijnsheerenland. En inmiddels is er ook een initiatief gestart waarbij particulieren bollen kunnen sponsoren.”

De eerste Tulpenchallenge begon woensdag in het IJsselland Ziekenhuis. “De 1500 medewerkers hebben allemaal een bosje tulpen gehad.”

In Capelle werden zorginstellingen Rijckehove en Vijverhof aan gedaan. De route liep verder via De Meander in Nieuwerkerk en De Zevenster in Zevenhuizen.

Aanpassen
Het bosje tulpen werd overal door de medewerkers op prijs gesteld. “Deze krijgen een mooi plekje in mijn woonkamer”, zei Corinne Pauptit, medewerker bij De Meander.

Zij had net 28 maaltijden bij de bewoners van de zorgappartementen langs gebracht. 

“Normaal eten zij in ons restaurant, maar dat is gesloten. Het is voor iedereen aanpassen. Als ik zo thuiskom, gaan deze kleren meteen in de was. Op zestig graden. We doen er alles aan om het virus buiten te houden.”

Meer berichten