Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Darko Stojanovic/Pixabay

Screentest moet druk op huisartsen verminderen

  •   111 keer gelezen

Regio - Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) en de Huisartsenpost Midden-Holland (HAP) zetten sinds afgelopen week de zogenoemde coronascreener in. 

Hiermee kan bij mensen met klachten de ongerustheid weggenomen worden over mogelijke besmetting met het coronavirus en zal het aantal telefoontjes bij de huisartsenpraktijken in de regio en de HAP Midden-Holland verminderen. 

Specialisten van het GHZ en huisartsen hebben een online vragenlijst samengesteld. De ingevulde vragenlijsten komen binnen bij een callcenter in het GHZ, waar co-assistenten zitten. Op basis van de antwoorden wordt bepaald of iemand geen, milde of ernstige klachten heeft, die wijzen op besmetting met het coronavirus.

Bij milde klachten krijgt de patiënt het advies thuis te blijven. Na 48 uur ontvangt hij/zij nogmaals de vragenlijst om te bepalen of de klachten zijn verergerd.

Bij ernstige klachten worden online aanvullende vragen gesteld en vindt overleg plaats tussen het callcenter en de eigen huisarts, of met de Nood HAP.

Naast dat het de druk bij huisartsen moet verminderen, geeft de coronascreener ook inzicht in hoe het virus zich ontwikkelt in deze regio.

Meer berichten