Logo hartvanzuidplas.nl
De ganzen zijn gemutileerd langs het water in Nieuwerkerk aangetroffen.
De ganzen zijn gemutileerd langs het water in Nieuwerkerk aangetroffen. (Foto: Animal Rights)
Update

34 ganzen dood gevonden in Nieuwerkerk, Animal Rights looft beloning uit

  •   1389 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Animal Rights, een stichting die opkomt voor dieren, looft 5000 euro uit voor de tip die leidt naar de dader of daders die ganzen in de regio heeft/hebben verminkt en gedumpt. Zo zijn er in Nieuwerkerk in totaal 34 ganzenlichamen aangetroffen. De politie is op de hoogte van de melding, maar heeft geen verdachte(n) in beeld.

In twee dagen tijd werden 34 ganzen dood gevonden langs de Tweede Tochtweg in Nieuwerkerk. Volgens Animal Rights zijn daar op 18 maart achttien dieren levenloos aangetroffen en de dag erop nog eens zestien. 

In Lopikerkapel zijn eveneens gehavende ganzen aangetroffen, in totaal 32 in twee dagen tijd. 

De meest recente melding komt uit Reeuwijk. Hier vonden buurtbewoners op 25 maart vijf verminkte ganzen. Bij een van de dieren was de borstkas opengesneden.

De stichting stelt dat Zuid-Holland wel vaker te maken heeft gehad met dergelijke mishandelingen en dumpingen.

Ongestraft
Jessica Smit van Animal Rights laat in een bericht op de eigen site weten dat degene(n) die hiervoor verantwoordelijk is/zijn, vooralsnog ongestraft zijn gang is gegaan. 

'Wij willen een duidelijk signaal afgeven: het onderzoek schiet te kort. Deze gruweldaden mogen niet ongestraft blijven', zo staat onder meer te lezen. 

Meer berichten