Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: IJsselland Ziekenhuis

101-jarige coronapatiënt ontslagen uit het IJsselland Ziekenhuis

  •   389 keer gelezen

Capelle aan den IJssel -  Een honderd-en-een-jarige coronapatiënt is dinsdag genezen van corona uit het IJsselland Ziekenhuis ontslagen. De vrouw woont op zichzelf en is naar een verpleeghuis gebracht om verder te herstellen.

Anderhalve week geleden werd zij in isolatie in het ziekenhuis opgenomen, omdat zij klachten van kortademigheid had. De dame testte positief op het COVID-19-virus.

De verpleegkundigen en longartsen, die volgens een persbericht van het ziekenhuis ook veel verdrietige en heftige situaties meemaken, zijn blij met het nieuws. 

Longarts S. Ramlal: “Het is een kranige dame, prachtig om te zien hoe zij zich aan de leefregels houdt. Ze kucht netjes in haar elleboog en ik moest op gepaste afstand van haar blijven. Laten we ons allemaal aan deze leefregels houden, dat is zo cruciaal.”

Jongste dochter Marianne vertelt over haar moeder: "Ze is een zelfstandige dame die weet wat ze wil. Ze heeft in haar leven heel veel meegemaakt en altijd hard gewerkt. Natuurlijk is ze soms ook eigenwijs. We hopen dat ze weer in een constante en eigen omgeving komt waar ze de mensen kent en waar ze tot rust kan komen.”

Meer berichten