Videostill uit het filmpje van de provincie.
Videostill uit het filmpje van de provincie. Foto: Provincie Zuid-Holland

Kinderen verzamelen ‘Verhalen om nooit te vergeten’ over de Tweede Wereldoorlog

Algemeen 75 jaar vrijheid 315 keer gelezen

Regio - De provincie vraagt kinderen in Zuid-Holland om hun grootouders, of anderen die de oorlog hebben meegemaakt, digitaal te interviewen en hun verhaal te verwerken in een video.

Juist in een periode waarin ouderen alleen zijn en geen bezoek mogen ontvangen, zijn dit soort waardevolle contactmomenten belangrijk, stelt de provincie.

“Ik wil alle kinderen in Zuid-Holland vragen om hieraan mee te doen”, aldus Jaap Smit, commissaris van de koning in Zuid-Holland. 

“Het is op dit moment heel lastig om bij je opa en oma op bezoek te gaan, maar met Skype, WhatsApp en de telefoon kun je ze toch nog zien en spreken. Vraag eens aan ze of ze een herinnering met je willen delen en maak daar een mooi filmpje van. Zo krijgen we verhalen om nooit te vergeten.”

Thuiswerkopdracht
De provincie heeft alle basisscholen in Zuid-Holland de materialen om hieraan mee te doen aangeboden. Het kan een educatieve thuiswerkopdracht zijn voor kinderen in een periode van digitaal onderwijs. 

Kinderen kunnen hun grootouders bellen, appen of vragen om hun verhaal op te schrijven in een brief. Daarna mogen ze alle middelen die ze kunnen bedenken, gebruiken om dit verhaal vorm te geven in een video van maximaal twee minuten. 

Meer informatie op verhalenomnooittevergeten.nl.