Erwin de Visser op een van de zeven werkplekken.
Erwin de Visser op een van de zeven werkplekken. Foto: Erik van Leeuwen

Thuiswerken met uitzicht over weilanden

Algemeen 628 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – Landgoed De Olifant biedt thuiswerkers die het thuis goed zat zijn de mogelijkheid van een alternatieve ‘thuiswerkplek’. “Alle werkplekken zijn virusproof, mét eigen toiletvoorzieningen én eigen wifi”, aldus bedrijfsleider Erwin de Visser.

Door Erik van Leeuwen

Het uitzicht over Hitland kan bijna niet mooier. Vanuit De Hut kan zo de polder ingekeken worden. Een langgerekt gebied van weilanden omgeven door kabbelende watertjes, omringd door karakteristieke knotwilgen. 

Op het moment dat De Visser zijn mail checkt op zijn laptop, is een zwaan zichzelf voor het raam aan het wassen. “Dat krijg je er allemaal bij”, zegt De Visser.

De Hut, een groot gebouw op het landgoed op Ver Hitland, doet normaal gesproken dienst als plek waar bedrijven en groepen trainingen, vergaderingen en seminars volgen. “Zonder corona zouden we normaal bomvol hebben gezeten”, zegt De Visser. “Nu moeten we iets anders verzinnen.”

Piekeren of..? 
De coronamaatregelen troffen het landgoed in het hart: groepen moeten geweerd worden en het restaurant moest dicht. “Dan kun je twee dingen doen: of thuis in je zitstoel gaan zitten en aan het piekeren slaan of je creativiteit aanspreken. Dat laatste hebben wij gedaan”, vertelt De Visser.

Inmiddels kan eten besteld en afgehaald worden en de medewerkers zijn bezig om per toerbeurt de buitenboel te schilderen. “Dat was tóch nodig. Normaal een werkje dat we uitbesteden aan een schilder, nu hebben we de tijd en doen we het zelf.”

Vorige week hebben De Visser en zijn collega’s de gebouwen op het complex omgetoverd tot thuiswerkplekken. “Ik kan me voorstellen dat daar behoefte aan is, zeker omdat het ernaar uitziet dat de huidige situatie nog even voortduurt.”

Een zakenman heeft de primeur. “Hij is directeur van een bedrijf en moet nu thuiswerken in een omgeving waar ze aan het bouwen zijn. Dat leidt hem te veel af.”

De Visser heeft zeven werkplekken ingericht. Alle zeven hebben een eigen ruimte, toilet, koffieapparaat en wifi-verbinding. Voor twaalf euro vijftig per uur is de thuiswerker bij De Olifant verzekerd van rust en een geweldig uitzicht.