Logo hartvanzuidplas.nl
Volgens de gemeente brengen álle applicaties voor videovergaderen enige risico’s met zich mee.
Volgens de gemeente brengen álle applicaties voor videovergaderen enige risico’s met zich mee.

Zuidplas gaat door met Zoom

  •   184 keer gelezen

Zuidplas - De gemeenteraad van Zuidplas vergadert 19 mei volgens planning via Zoom, ondanks negatieve berichten in de media over die applicatie en de reacties daarop van inwoners.

Volgens gemeente Zuidplas hebben de berichten over onder andere een matige privacybescherming vaak betrekking op de gratis versie van de software voor videovergaderen. "Zuidplas maakt echter gebruik van de betaalde variant van Zoom, waarbij veel privacygerelateerde instellingen standaard zijn aangepast", zegt een woordvoerder. "Veel van de gepubliceerde zogenaamde 'hacks' zijn het gevolg van verkeerd gebruik door gebruikers en niet van fouten in de programmacode. Zo maakt Zuidplas bijvoorbeeld geen gebruik van 'openbare' meetings met alle bijbehorende risico’s als gevolg."

Zuidplas zegt de richtlijn van de informatiebeveiligingsdienst gemeenten te volgen, die aangeeft dat álle applicaties voor videovergaderen enige risico’s met zich meebrengen.

De woordvoerder wijst er nog op dat inwoners de raadsvergadering níet via Zoom volgen, maar via de livestream op de website van de gemeente.

Meer berichten