Mark van den Brink geeft IJsselvogels aanwijzingen tijdens de eerste helft van de veldcompetitie. (archiefbeeld)
Mark van den Brink geeft IJsselvogels aanwijzingen tijdens de eerste helft van de veldcompetitie. (archiefbeeld)

Promotie, maar geen vreugdedansjes

Sport 305 keer gelezen

KORFBAL
Moordrecht – De korfballers van IJsselvogels halen opgelucht adem nu de korfbalbond heeft besloten de tussenstand in de zaalkorfbalcompetitie als eindstand te beschouwen. Daardoor promoveren de Moordrechtenaren alsnog naar de tweede klasse.

Door Erik van Leeuwen

Ook het besluit om de veldcompetitie helemaal te schrappen pakte goed uit voor IJsselvogels. Daarin wachtte de ploeg, die zesde stond, nog een hevige degradatiestrijd. 

“Het is heel bijzonder om op deze manier te promoveren”, zegt IJsselvogels-trainer Mark van den Brink. “Het is dan weliswaar een papieren promotie, maar in ons geval ook wel een terechte. We stonden met nog drie wedstrijden te spelen zes punten voor. We hadden nog één punt nodig om het af te maken.”

Vorige week maakte het KNKV het besluit bekend. “Dat was nog even spannend omdat het besluit steeds werd uitgesteld”, reageert Van den Brink. “Toen het definitief was, hebben we dat meteen met elkaar gedeeld in de groepsapp.” 

Van euforie was volgens Van den Brink geen sprake. “Ik weet haast wel zeker dat er nergens in een huiskamer vreugdedansjes zijn gemaakt. Als we vijfentwintig appjes met elkaar hebben uitgewisseld is het veel. Het is geen tijd om iets te vieren. Wel hebben we afgesproken een drankje te doen als deze vervelende situatie voorbij. Het eerste rondje was voor mijn rekening, begreep ik.”

Spannend
Voor de veldcompetitie verwachtte Van den Brink een spannende exercitie. “We stonden maar één en twee punten voor op de nummers zeven en acht. Het zou nog pittig zijn geworden, zeker in de wetenschap dat we pas de laatste twee wedstrijden onze concurrenten zouden krijgen. Ik ben blij dat we in de tweede klasse blijven. We spelen volgend seizoen zowel in de zaal als op het veld op dat niveau. We kunnen ons daar verder ontwikkelen.”

Van den Brink, die nog een contract heeft tot de zomer van 2021, hoopt dat hij in augustus met de voorbereiding op het nieuwe seizoen kan starten. 

“We zijn al oefenwedstrijden aan het regelen. Laten we hopen dat dat niet voor niets is. Het is zeker dat bijna iedereen doorgaat. Eén dame twijfelt.”