Leon Simons:
Leon Simons: "De kans dat we kampioen waren geworden, was heel groot."

CKV Nieuwerkerk nuchter: ‘Dan maar volgend jaar kampioen’

Sport 707 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – “Niet leuk, maar het is niet anders”, reageerde Alfred Huijser, voorzitter van CKV Nieuwerkerk, toen vorige week de consequenties duidelijk werden van het besluit van de KNKV.

Door Erik van Leeuwen

De hoofdmacht van CKV Nieuwerkerk werd zwaar getroffen. Doordat de veldcompetitie als niet gespeeld wordt beschouwd, loopt Nieuwerkerk een ‘zeker’ kampioenschap en daarmee promotie naar de hoofdklasse mis. “Het was niet de vraag of maar wanneer we kampioen zouden worden van de overgangsklasse”, reageert Huijser. “Dan is dit een hard gelag.”

Huijser zag het besluit aankomen. “Bij andere bonden hadden ze zo’n besluit al eerder genomen. Het was geen verrassing. Wat moet ik erover zeggen? Ga er maar aan staan om zo’n besluit te nemen. Ik ben ervan overtuigd dat het bondsbestuur alles goed heeft laten meewegen. Er was geen historie met dit soort besluiten, want we hebben zo’n situatie nog niet eerder meegemaakt. Voor de ene pakt het goed uit, voor de ander wat minder. Wij behoren helaas tot die laatste groep. Maar wij zijn daar ook nuchter in. Het is even goed ademhalen en weer dóór.”

Nuchter is ook trainer Leon Simons. “Aangezien ik ook werknemer ben van het KNKV doe ik geen uitspraak of ik het een goed of slecht besluit vind, maar ik kan wel zeggen dat de groep teleurgesteld is. Het verschil met de nummer twee was al heel groot. De kans dat we kampioen waren geworden, was heel groot geweest.” 

Volgens hem is het nu ‘een kwestie van pas op de plaats maken’. “Dan maar volgend seizoen kampioen. Het is allemaal relatief natuurlijk, als je ziet wat er in de wereld aan de hand is.”

Vervolg
Nieuwerkerk verkeert nog in onzekerheid over het verdere verloop van de zaalcompetitie. De KNKV neemt pas na 28 april een besluit over de play-offs.

Er bestaat nog een kans dat deze, voor de start van het zaalseizoen, wordt gespeeld. 

Tegelijkertijd heeft de bond een enquête doen uitgaan waarin de clubs in de hoofdklasse wordt gevraagd naar het eventueel invoeren van een tussenklasse, tussen de Korfbal League en de hoofdklasse. 

“Daar hebben we een tweeledig gevoel over”, zegt Huijser. 

“Aan de ene kant vinden we dat een prima initiatief, zeker als de play-offs niet meer worden gespeeld. Wij zouden toch beloond worden voor onze tweede plaats. Aan de andere kant: het blijft het tweede niveau. Het is geen Korfbal League. Rond 1 mei weten we meer. De bond zal een beslissing moeten nemen. In mei en juni moeten de zalen al worden ingehuurd voor het nieuwe seizoen.”