Berenjagers Shira (4), Loïs (8) en Thirza (5) Pellegrom.
Berenjagers Shira (4), Loïs (8) en Thirza (5) Pellegrom. Foto: Myriam Dijck

Ruim veertig keer bingo bij berenjacht in Nieuwerkerk

Human Interest 289 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – De 'berenjacht' leeft in Zuidplas, ook bij de Nieuwerkerkse familie Pellegrom. Met haar drie dochters ging moeder Jeanine op strooptocht. De buit: in een uur tijd 'vingen' ze ruim veertig beren.

Door Myriam Dijck

Sinds het uitbreken van de coronacrisis verschijnen er steeds meer knuffelberen voor de ramen. Gezinnen met kinderen kunnen de beren ‘vangen’ door langs de huizen te lopen: zodra een beer is gespot kan deze op een bingokaart worden afgestreept.

Niet elke beer liet zich even makkelijk vangen. “Sommige beren waren heel klein”, zegt Loïs (8). “Soms waren ze helemaal boven op zolder, dus dan kon je ze bijna niet zien.” 

Voor de familie Pellegrom was het een leuke manier van even buiten zijn. Moeder Jeanine kent veel gezinnen die op pad zijn geweest. “Het leeft heel erg.”

Berenjachtkaart
De facebookgroep Berenjacht Zuidplas is opgezet door vrijwilligers van jongerencentrum ’t Blok. Hier kunnen ouders de standaard berenjachtkaart downloaden, met 42 beren, en een kaart met 12 ‘speciale’ beren, zoals een witte beer, een pandabeer, of een beer met kleren aan.

Het idee is overgewaaid uit Australië en België en is geïnspireerd op het prentenboek 'Wij gaan op berenjacht' van Michael Rosen en Helen Oxenbury uit 1995.