Terwijl het doel wacht op ballen, komen madeliefjes tot volle bloei.
Terwijl het doel wacht op ballen, komen madeliefjes tot volle bloei. foto: Corinne Verkuil

‘In de dug-out groeit een orchidee-achtig bloempje’

Sport 371 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel - Corinne Verkuil, één van de clubfotografen van VV Nieuwerkerk, maakte de volgers van de sociale media van de club deelgenoot van de veranderingen op sportpark Dorrestein. “Het is al bijna een bloementuin.”

Door Erik van Leeuwen

Ze kreeg van de club het verzoek wat plaatjes te schieten. “Er wordt binnenkort een veld vervangen en er komt een veld bij”, zegt Verkuil. “De club wilde graag nog wat foto’s van hoe het complex er nu uitziet.”

Verkuil stapte nietsvermoedend het park op en was verrast door de metamorfose. “Normaal wordt op de velden getraind en wedstrijden gespeeld. Er ligt gras en dat is het.” 

Aangezien de competitie al zes weken stilligt en er ook niet getraind wordt, heeft het gras op dit moment geen last van kudde voetballers. 

“Ik stond echt versteld. De mooiste bloemetjes waren te zien. Echt prachtig. Hoe langer ik er rondliep, hoe enthousiaster ik werd. Ik had natuurlijk maar één lens bij mij”, baalt Verkuil. “Ik heb in het verleden wel vaker foto’s van de natuur gemaakt. Ik heb foto’s van een lieveheersbeestje. Daar had ik eigenlijk een andere lens voor moeten gebruiken.”

Verkuil schoot plaatjes van madeliefjes bij het doel, paardenbloemen, en nog veel meer. "Bij een dug-out groeide een orchidee-achtig bloemetje. Roze van kleur. Ik vind het ongelofelijk dat de natuur het zo snel overneemt.” 

Collage
Het leverde ook surrealistische plaatjes op van een voetbalveld in ruste. Ze plaatste een collage van haar foto’s op de website en facebookpagina van de club. Ze kreeg enthousiaste reacties.

Verkuil: “Ik denk dat de rest van de club zoiets heeft van ‘laat mij maar weer lekker voetballen’. Dat heb ik zelf ook hoor. Die lege agenda op zaterdag vind ik maar niks.” 

Vrijwel altijd ging op een voetbalzaterdag haar wekker af om zes uur. Verkuil bemande al vroeg de commissiekamer. 

“Tot het einde van de ochtend. ’s Middags ging ik met de camera langs de velden zitten. We zijn met drie fotografen. Ons doel is dat we in een seizoen elk team één keer hebben gefotografeerd. Dat is een pittige klus met de 99 teams die Nieuwerkerk heeft. Dit seizoen gaan we het niet redden.”