Kelly Jansen speelt zelf niet meer bij de Nieuwerkerkse club, maar ze voelt zich met hart en ziel Waterdrager.
Kelly Jansen speelt zelf niet meer bij de Nieuwerkerkse club, maar ze voelt zich met hart en ziel Waterdrager.

Kelly Jansen langer voorzitter van Waterdragers

Sport 240 keer gelezen

BASKETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Ze was van plan in maart af te treden als voorzitter van basketbalvereniging Waterdragers, maar door de beperkende maatregelen vanwege het coronavirus moet Kelly Jansen nog wat langer op haar post blijven.

“In onze statuten staat dat een bestuurswisseling alleen tijdens een fysieke vergadering mag plaatsvinden en aangezien dat niet mogelijk is om die op dit moment te organiseren, blijf ik officieel nog even in functie.”

Dat doet ze overigens niet met tegenzin. “Nee hoor. Ik vind het niet erg om nog even op het huis te passen. Toen ik aantrad was al de afspraak gemaakt dat ik het tijdelijk zou doen. Mijn aftreden zat in de planning." 

"Ik speel dit seizoen zelf al niet meer bij Waterdragers. Na vorig seizoen is ons damesteam helaas gestopt. Een ander teamlid is naar Rotterdam gegaan, ik naar DAS in Delft. Mede daardoor is het contact tussen mij en andere clubleden minder geworden. Maar ik voel mij in hart en ziel een Waterdrager. Dat zal niet veranderen, want ik ben al 23 jaar lid.”

Met de andere bestuursleden houdt ze de club in deze tijd draaiende. “Financieel hebben we geen pijn. De Sportstichting heeft aangegeven dat we geen zaalhuur hoeven te betalen voor niet-genoten uren. Dat is een groot gebaar. Het geeft ons een zorg minder. We zullen dan ook geen contributie innen over het tweede deel van het seizoen. Wat de impact is op langere termijn voor de club weten we pas later. Hopelijk blijft iedereen lid.”