Kristian van der Wel is ook volgend seizoen trainer van ZVH.
Kristian van der Wel is ook volgend seizoen trainer van ZVH. Foto: archief HvH

ZVH tevreden met ‘goed team’ en wacht af

Sport 574 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Reco ZVH gaat rustig bekijken of het een vervanger aantrekt voor de vertrokken Ricardo Hofman. “De elf spelers die we nu hebben vormen al een goed team”, aldus trainer/coach Kristian van der Wel.

Door Erik van Leeuwen

Een maand geleden werd bekend dat Hofman, die in de zomer van 2019 Inter Rijswijk verruilde voor ZVH, overstapt naar topclub Dynamo in Apeldoorn. ZVH hield volgens Van der Wel al rekening met zijn vertrek. 

Haast om een vervanger aan te trekken heeft de Zevenhuizense eredivisionist echter niet. “Elf van de twaalf spelers blijven. We zijn enorm blij met die ploeg die voor een top 5-positie kan gaan.”

Volgens Van der Wel heeft ZVH nu de luxe om te wachten op een buitenkansje. “We hebben wel mogelijkheden gehad, maar de spelers die het betrof waren niet direct een verbetering. We willen onze handen ook vrij houden, mocht er een buitenkansje voorbij komen. We zitten in een onzekere tijd en niemand weet hoe de situatie zich ontwikkelt. Het kan zo maar zijn dat er spelers uit het buitenland terugkeren naar Nederland.”

Samenstellen
Andere eredivisieclubs zijn druk met het samenstellen van de selectie. “De noodzaak bij die clubs is groter als je vier of vijf nieuwe spelers nodig hebt.”

ZVH is niet specifiek op zoek naar een bepaalde speler. “Het kan een diagonaal zijn of een passer-loper. We hebben in de selectie een grote variatie aan kwaliteiten. We kunnen daardoor schuiven met de posities.”

Van der Wel houdt er rekening mee dat er nog lang niet getraind kan worden. “Ik betwijfel ook of het nu zin heeft. Als er van de zomer weer iets mag zal dat eerst buiten zijn. Heel veel spelers doen al aan beachvolleybal. Ik denk niet dat het verstandig is om met vier, vijf man in de zaal te gaan trainen.”

De nieuwe competitie zou in oktober moeten beginnen.
“Op 1 augustus willen we weer gaan trainen. Ik heb geen idee of dat haalbaar is. Alles is omgeven met onzekerheid.”