Bij de Moordrechtse korfbalvereniging IJsselvogels werd zaterdag weer getraind. (foto: Erik van Leeuwen)
Bij de Moordrechtse korfbalvereniging IJsselvogels werd zaterdag weer getraind. (foto: Erik van Leeuwen) Foto: Erik van Leeuwen

Gemeente keurt negentien sportplannen voor jeugd goed

Algemeen 429 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – Bij een groot aantal sportverenigingen in Zuidplas is afgelopen week een begin gemaakt met coronaproof trainen. Bij het Team Bevolkingszorg, dat de coronamaatregelen in Zuidplas coördineert, waren tot afgelopen weekend negentien initiatieven van sportclubs binnengekomen. Die zijn allemaal gehonoreerd.

Bij voetbalvereniging Nieuwerkerk (1200 jeugdleden) leidde de eerste training met de jeugd tot twaalf jaar tot aanpassingen. Op de eerste avond bleek dat de jeugd onvoldoende afstand hield van de trainer en dat gold ook voor trainers onderling. 

“Daar hebben we extra aandacht aan besteed in de instructies voor de volgende dag. Dat hielp”, stelt jeugdvoorzitter Hein de Jong. Ondanks alle strakke voorbereidingen merkte de club ook dat het op de parkeerplaats druk was met vertrekkende en komende jeugdspelers. “Daarom hebben we iedereen opgeroepen om zo veel mogelijk met de fiets te komen.”

Nieuwerkerk gaat nu ook trainingen voorbereiden voor spelers van twaalf jaar en ouder. De Jong ziet echter wel een knelpunt. “Teams hebben meer ruimte nodig. Dat wordt wel wat lastig met de bezetting.”

Waterscouting De IJssel hervat zaterdag de opkomsten in aangepaste vorm. Iris (9) is er blij mee: "Lekker spelletjes doen en hopelijk ook weer varen." 

Thuis een boot en een brug bouwen, een tent opzetten en papa opmaken, vond ze leuke opdrachten, maar haar vriendjes zegt ze erg te hebben gemist. Nog niet alles kan en mag weer, maar met inachtneming van een aantal regels kunnen de leden tot 19 jaar toch weer buiten aan de slag. Nieuwe leden vanaf 5 jaar zijn welkom en kunnen zich aanmelden via info@waterscouting-deijssel.nl.

Voor wie wil leren golfen en niet ouder dan 18 is, geeft Golfbaan Hitland gratis kennismakingslessen op vrijdag 8 en zaterdag 9 mei. 

Aanmelden kan via www.golfschoolhitland.nl. Ook kan met maximaal drie personen tegelijk footgolf worden gespeeld met een voetbal. Reserveren (met geldig identiteitsbewijs) via www.hitland.nl.