Kandidaten gezocht voor de gemeentelijke Cultuurprijs
Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Gemeente Zuidplas

Kandidaten gezocht voor de gemeentelijke Cultuurprijs

  •   keer gelezen

Zuidplas - Net als voorgaande jaren kan iedereen in de gemeente Zuidplas een persoon, vereniging, stichting of instantie aandragen voor de Cultuurprijs gemeente Zuidplas. Ook wie zelf denkt voor nominatie in aanmerking te komen, kan zich melden. De prijs wordt in het najaar voor de vijfde keer uitgereikt.

Iedere inwoner van de gemeente Zuidplas mag personen of instanties aanmelden die minimaal twee jaar in de gemeente Zuidplas zijn gevestigd en actief zijn bij uitingen van beeldende kunst, architectuur, fotografie, cinematografie, multimedia, muziek, dans, poëzie, theater, proza, erfgoed of een combinatie daarvan.

De uitingen moeten vernieuwend zijn en de kunstbeleving stimuleren, uitstraling en promotionele waarde hebben. Verworven erkenningen en onderscheidingen tellen mee bij de beoordeling.

Voordrachten met goed onderbouwde motivatie kunnen tot 1 september worden ingestuurd via info@scnz.nl. De bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking vinden plaats tijdens de Nationale Kunstweek van 7 tot en met 15 november.

Nominatie
De jury nomineert maximaal drie kandidaten en draagt de winnaar voor aan het college van burgemeester en wethouders. De winnaar krijgt een aandenken en mag 850 euro toekennen aan een cultureel doel naar keuze binnen de gemeente.

De afgelopen jaren wonnen Symfonie Orkest Midden-Holland, de Nieuwerkerkse kunstenaar Birgitta Sundström Jansdotter, het Moordrechtse Theater Voor Iedereen en de Nieuwerkerkse fotograaf Marlonneke Willemsen de prijs.

De Cultuurprijs is een initiatief van de Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas. Voor meer informatie: www.scnz.nl.


* Wilt u graag uw mening geven? Word dan lid van ons burgerpanel TipZuidplas. 

Meer berichten