Logo hartvanzuidplas.nl
Maandagochtend speelden de leerlingen van de bovenbouw van de Rehobothschool weer buiten op het naast de school gelegen voetbalveld van VV Moerkapelle. (foto en tekst: Judith Rikken)
Maandagochtend speelden de leerlingen van de bovenbouw van de Rehobothschool weer buiten op het naast de school gelegen voetbalveld van VV Moerkapelle. (foto en tekst: Judith Rikken)

Eerste schoolweek 'prima en prettig' verlopen

  •   95 keer gelezen

Zuidplas - Prima en prettig. Andere woorden hebben schooldirecteuren Ronald Remmers en Rianne Tax niet voor het verloop van de eerste schoolweek na de verplichte sluiting van acht weken die achter hun ligt. "Met vlaggetjes op het plein hebben we de kinderen onthaald."

Op openbare basisschool IXZIEJE in Moordrecht zagen directeur Rianne Tax en de leerkrachten hun 220 leerlingen, op negen na, weer allemaal verschijnen. "De ene helft van de groep kwam twee hele dagen en de woensdagochtend naar school, de andere helft had deze week maar twee dagen en is volgende week woensdag aan de beurt. We hopen dat na 1 juni de school weer normaal open kan. Hoewel helemaal normaal natuurlijk niet meer bestaat."

De ouders van negen kinderen hadden zorgen over het weer naar school gaan en hielden hun kroost nog even thuis."Ik verwacht dat er volgende week wel weer meer zijn", zegt Tax, "maar we kunnen en mogen ze niet dwingen." De school liet ouders deze week ook twee kinderen ophalen. "Die waren zo aan het snotteren en proesten, dat ze volgens het protocol naar huis moesten." In enkele gevallen bleven verkouden leerlingen uit zichzelf een dagje thuis. De leerkrachten waren allemaal present.

Voor de leerlingen in groep 8 is de laatste fase van hun basisschoolcarrière aangebroken. Zorgen over het kamp hoeven zij zich niet te maken. "Dat hebben we gelukkig in september al gehad", zegt Tax. "En ook met de musical komt het goed. Een creatieve ouder die werkzaam is in de theaterwereld heeft een paar weken geleden het stuk waarvoor de leerlingen zouden gaan oefenen helemaal omgebouwd, zodat kinderen thuis, of desnoods op school buiten lestijd, er kleine stukjes van kunnen uitvoeren en opnemen. Daar wordt een film van gemonteerd, die we begin juli misschien alleen met de kinderen, maar misschien ook wel met driehonderd man in de hal samen kunnen bekijken. We moeten afwachten wat kan en mag, maar een mooi en uniek afscheid kríjgen ze."

Op de Moerkapelse Rehobothschool hoopt directeur Ronald Remmers ook zo snel mogelijk 'op een andere manier terug te kunnen naar normaal'. "We hopen dat we weer volledig aan de bak kunnen zodat we de kinderen een goede afronding van dit jaar kunnen geven. We gaan kijken hoe we dat kunnen organiseren, maar qua ruimte lukt dat wel. Grote mits blijft natuurlijk de gezondheid."

Van de 498 leerlingen op zijn school, waren er afgelopen week 492 aanwezig. Geen enkele leerkracht bleef thuis. Met het volgen van een ander rooster dan de meeste scholen in Zuidplas en Nederland - waarbij kinderen op de Rehobothschool niet hele, maar halve dagen naar school gaan - wordt volgens Remmers dubbele winst behaald: "We zien álle kinderen élke dag, wat structuur geeft. Daarnaast hoeven ze niet meer thuis te werken, wat scheelt voor ouders en leerkrachten. Voor ouders waren de afgelopen maanden niet niks; het is goed dat wij dat weer kunnen overpakken."

Meer berichten