Logo hartvanzuidplas.nl
(foto: Handhaving Zuidplas)
(foto: Handhaving Zuidplas) (Foto: Handhaving Zuidplas)

Moordrechtenaar aangehouden na belediging en overtreding noodverordening

  •   keer gelezen

Moordrecht - Een 34-jarige Moordrechtenaar is vrijdagavond 15 mei aangehouden na overtreding van de noodverordening die momenteel vanwege de coronabestrijding van kracht is, en het beledigen van handhavers en agenten.

Op verzoek van de politie voerde Handhaving Zuidplas vrijdag een controle uit bij een woning waar eerder die avond overtreding van de noodverordening was geconstateerd, zo meldde Handhaving Zuidplas zaterdag op haar Instagram-account. Er zou een niet toegestane samenkomst zijn geweest, waarbij ook geen anderhalve meter afstand werd gehouden. Bij de controle was opnieuw sprake van overtreding van de coronamaatregelen.

De handhavers wezen een aantal personen op de eerdere waarschuwing van de politie en stelden een proces-verbaal in het vooruitzicht als zij de noodverordening weer zouden overtreden. Daarop volgde volgens de handhavers grove belediging door de 34-jarige man, die zich daarna in de woning probeerde op te sluiten. Toen de politie arriveerde kwam de man naar buiten, waar hij ook agenten beledigde en tegen de ramen van de dienstbus sloeg.

De man is overgebracht naar het politiebureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Meer berichten