Biebs open, maar niet in Moerkapelle
Logo hartvanzuidplas.nl
De boeken van de biebs van De Groene Venen mogen weer opengeslagen worden.
De boeken van de biebs van De Groene Venen mogen weer opengeslagen worden.

Biebs open, maar niet in Moerkapelle

  •   keer gelezen

Zuidplas - De grootste vestigingen van bibliotheek De Groene Venen, waar Moerkapelle niet bij hoort, zijn sinds maandag 18 mei weer geopend. 'Vanwege het coronavirus zijn we vanaf nu de 'anderhalvemeterbibliotheek' met voorlopig aangepaste openingstijden', meldt de website.

Op 6 mei kondigde premier Rutte aan dat alle bibliotheken in Nederland weer open mochten. De Groene Venen werd daardoor overvallen en hield de vestigingen vorige week nog dicht om er de nodige aanpassingen te kunnen doen.
In de bibliotheken blijven de leestafel, de koffiehoek, werkplekken en de toiletten dicht en mag een beperkt aantal mensen naar binnen. Iedereen moet een mandje gebruiken.
De bibliotheek in Moordrecht is geopend op maandag en woensdag van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. In Nieuwerkerk aan den IJssel is de bibliotheek open op doordeweekse dagen van 14.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur. Op maandag- en woensdagmiddag en op zaterdag gelden diezelfde openingstijden in Zevenhuizen. Wanneer de Moerkapelse bibliotheek open kan, is nog niet duidelijk.

Meer berichten