Logo hartvanzuidplas.nl
'Beter dan oud brood", grapt mevrouw Meijer bij de eerste hap van haar gebakje.
'Beter dan oud brood", grapt mevrouw Meijer bij de eerste hap van haar gebakje.

Bakkersvrouw Adrie Meijer al honderd jaar tevreden

  •   414 keer gelezen

Zevenhuizen - "Dag meneer de burgemeester." Na een minutenlang durend geanimeerd telefoongesprek met burgemeester Han Weber is het voor Adrie Meijer-de Jong eindelijk tijd om haar honderdste verjaardag zo uitgebreid als mogelijk is in deze coronaperiode, met haar naasten te vieren. Dat betekent felicitaties over de rood-witte afzetting, een tafel vol cadeautjes en koffie met taart op het zonnigste plekje van het terras van De Zevenster.

De eeuweling, die ruim drie jaar geleden van haar appartement op het Begoniaplein de oversteek naar het centrum voor senioren maakte, heeft er woensdagochtend al de nodige feestelijkheden opzitten. "Zelfs vannacht hebben ze al voor me gezongen, gelukkig deden ze het licht niet aan." Nadat de nachtdienst werd afgelost deed de dagploeg het nog even dunnetjes over; de jarige geniet met volle teugen van de aandacht van de verzorgenden, maar het allermooist is dat haar dierbaren bij dit mooie moment, al is het op afstand, aanwezig kunnen zijn.
"Op 19 maart hebben we haar voor het laatst in haar kamer bezocht", zegt zoon Ben, die gelukkig dichtbij woont en bijna dagelijks met zijn vrouw naar de tuin van De Zevenster loopt, waar ze 'mam' kunnen zien. "Met de telefoon erbij, hebben we dan goed contact." Voor dochter Anneke zit een loopje naar haar moeder er niet in, zij woont in Zuid-Limburg, maar de telefoon biedt ook voor haar soelaas. Een delegatie van de vier klein- en tien achterkleinkinderen is wel bij het feestelijke moment aanwezig en ook voor vanmiddag staan bezoekjes en telefoontjes op het programma. Vanaf het balkon van de huiskamer krijgt de 100-jarige ook nog een 'aria' cadeau van opera-zangeres Francis van Broekhuizen, die die middag álle bewoners van de Zevenster een serenade brengt.
Adrie Meijer moest 38 jaar geleden afscheid nemen van haar man, die met zijn broer het broodbakkersduo van Zevenhuizen vormde. "Ik ging ook wel met hem mee hoor, om brood te bezorgen. We hadden zelfs adresjes die precies om twaalf uur vers brood wilden hebben, nou dan gingen we weer." Het was een mooie tijd. "Mijn hele leven is mooi. Ik ben al honderd jaar tevreden."

Meer berichten