Afbeelding
Foto: archief HvH

Twee verdachten aangehouden na vondst van drugs en vuurwapen

Politie 413 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Twee personen van 38 en 39 jaar, beiden uit Rotterdam, zijn aangehouden in verband met de vondst van een 'aanzienlijke' hoeveelheid verdovende middelen in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit laat de politie weten.

De middelen zijn in een loods aan de Maalderij gevonden, die donderdag door de politie werd binnengevallen. Naast de partij verdovende middelen is ook een verboden wapen aangetroffen. De exacte hoeveelheid en om welke middelen het precies gaat, is op dit moment nog niet bekend. Alles is in beslag genomen en wordt onderzocht. 

De twee verdachten werden in de nabije omgeving aangehouden. Zij zijn meegenomen voor verhoor en zitten in beperkingen. Dat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. De twee Rotterdammers worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De recherche doet op dit moment verder onderzoek.

Het pand is door de burgemeester van de gemeente Zuidplas met spoed gesloten in het kader van de openbare orde, vanwege het vermoeden van georganiseerde criminaliteit en de daarbij behorende gevaren.