De meisjes en jongens C van ZVH in actie op baan 1 van TC Zevenhuizen.
De meisjes en jongens C van ZVH in actie op baan 1 van TC Zevenhuizen. Foto: Erik van Leeuwen

Buitenlucht op tennisbaan bevalt volleybaljeugd wel

Sport 436 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Volleybalvereniging ZVH traint met ingang van deze maand weer. Dat gebeurt op de tennisvelden van TC Zevenhuizen. “Laat improviseren maar aan ons over.”

Door Erik van Leeuwen

Voor de training van de meisjes en jongens C is Ronald van der Heijden, één van de trouwe vrijwilligers van ZVH, druk bezig om ‘het net’ in orde te brengen. 

Dat net is niet meer dan een geel lint dat over veld 1 van het hek naar het tennisnet wordt gespannen. “We dachten toen we hier begonnen dat we wel een echt volleybalnet konden spannen. Dat was echter net te zwaar voor de constructie”, reageert jeugdcommissielid Nicole Scheffers. “We staan hier natuurlijk wel op een tennisveld.”

Scheffers zegt dat de club en de jeugdleden allang blij zijn dat zij na maanden van verplicht niks doen weer kunnen volleyballen. Swanla is nog verboden terrein, de dankbaarheid richting TC Zevenhuizen om een baan te gebruiken is dan groot. “Het gaat vooral om lekker bezig te zijn. De jeugd ziet elkaar weer, nog meer dan anders ligt de nadruk op lol maken. Een doel om voor te trainen is er ook niet, want de competitie is al in april door de bond afgeblazen.”

Op 1 juli mag ZVH weer de zaal in, maar van dat recht zal de club geen gebruik maken, geeft Scheffers aan. “In een regulier seizoen stoppen we meestal in de tweede week van juni, de noodzaak om binnen te trainen is er niet. Ook staan er voor Swanla werkzaamheden gepland. Er komt een behoorlijke renovatie.”

Bovendien bevalt het ZVH op de baan van TC Zevenhuizen, waar in de breedte twee volleybalvelden van gemaakt worden, prima. “Onze spelers vinden het lekker om in de buitenlucht bezig te zijn. Het enige waar we aan moeten wennen is dat we het weer in de gaten moeten houden. Normaal hebben we een dak boven ons hoofd en dan maakt het niet uit of het regent of onweert. Nu is dat anders. We kijken meerdere malen per dag op de buienradar.”

Glad
Niet dat de Zevenhuizense volleybaljeugd bang is voor een regenbuitje. Scheffers: “Hier liggen all weather-banen. Plassen op de baan zijn zo weg. Het enige waar je op moet letten is dat het soms glad kan zijn. We hebben onze jeugdleden geadviseerd kniebescherming om te doen, want de ondergrond is niet zo prettig als je valt.”

In de eerste week begon ZVH met trainingen voor de spelers uit het middelbaar onderwijs, afgelopen week waren de mini’s van de club aan de beurt. Van dinsdag tot en met vrijdag houdt ZVH tussen 15.15 en 18.00 uur baan 1 bezet. En ZVH heeft nogal wat mini’s. Het zijn er volgens Scheffers meer dan honderd. “Ze komen uit de hele regio, Nesselande, Nieuwerkerk”, zegt Scheffers over de kweekvijver van de club. “Als ze vier zijn, lopen ze al mee te ballen.”

De meisjes en jongens C kunnen op woensdag hun energie kwijt. “We hebben een schema waarbij alle teams één keer trainen. Normaal trainen ze vaker, maar iedereen past zich aan de situatie aan. Ik hoor nergens een wanklank. Iedereen improviseert en laat zijn creativiteit spreken.”