Logo hartvanzuidplas.nl
Grote groepen zijn taboe bij A4D Home Edition.
Grote groepen zijn taboe bij A4D Home Edition. (Foto: archief HvH)

Toch avondvierdaagse voor Zuidplas, maar nu wandelen met app

  •   118 keer gelezen

Zuidplas - "Een jaar geen Avond4Daagse is ondenkbaar", vindt vv Nieuwerkerk en daarom attendeert de club alle wandelaars van Zuidplas, groot en klein, op de speciale Home Edition van de Koninklijke Wandel Bond Nederland om een individuele avondvierdaagse te lopen, met behulp van een speciaal ontwikkelde app. Na vier dagen wandelen wacht de Avond4Daagse-medaille.

De huis-editie voorkomt groepsvorming waardoor de coronaregels hanteerbaar blijven, want dat blijft een voorwaarde: wandelen in grote groepen is niet toegestaan, wel met het eigen gezin, of met een vriend of vriendin. Er zijn, in tegenstelling tot de jaarlijkse A4D, geen EHBO'ers en verkeersregelaars, want iedereen wandelt op een tijdstip dat hem of haar uitkomt.

Eigen route
Wie zich inschrijft kan gebruik maken van het onderdeel Avond4Daagse – Home Edition, in de app eRoutes. Deelnemers geven hierin aan hoeveel kilometer ze willen lopen en waar ze willen vertrekken (huisadres). De app maakt dan vier verschillende routes en houdt bij waar en wanneer je loopt. Deelnemers krijgen zo een overzicht van hun prestaties.

De alternatieve vierdaagse hoeft niet in een week tijd gelopen te worden, de wandeltermijn is verlengd en loopt door tot en met 31 augustus. Om er wel een prestatie van te maken, moeten de deelnemers de vier wandeldagen in twee weken afleggen. Het moment van wandelen is vrij, dus anders dan de naam doet vermoeden, mag dit jaar ook overdag gelopen worden en in het weekend. Meerdere keren meedoen is toegestaan.

Deelname kost vijf euro per inschrijving. Er kan gekozen worden uit tweeënhalf, vijf of tien kilometer. Wie aangeeft te lopen via vv Nieuwerkerk kan de verdiende medaille zeven dagen nadat de laatste etappe is afgelegd, afhalen bij Shoeby in winkelcentrum Reigerhof in Nieuwerkerk.

Meer berichten