Logo hartvanzuidplas.nl
In de hoekwoning aan de Schijfmos heeft brand gewoed.
In de hoekwoning aan de Schijfmos heeft brand gewoed. (Foto: 112HM)
Update

Brand verwoest benedenverdieping: twee bewoners gewond

  •   keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - In een woning aan de Schijfmos in Nieuwerkerk is vanmorgen brand uitgebroken. De benedenverdieping van het huis is volledig uitgebrand, de bovenverdieping liep grote schade op. De bewoners van het huis zijn hierbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. 

De melding kwam vanochtend na ongeveer 8.30 uur binnen. De brandweer schaalde op naar een grote brand, omdat het vuur snel verspreidde. Het gaat om een hoekwoning, waar het al eens twee keer eerder fout zou zijn gegaan.

Zwarte rookwolken zouden van ver te zien zijn geweest. Omdat de brand veel bekijks trok, dat mogelijk een onveilige werksituatie voor hulpverleners op kon leveren, is de buurt afgezet. De brandweer gaf het sein brand meester om iets voor 10.00 uur.

Hoe de bewoners er precies aan toe zijn, is niet bekend. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Vanmorgen inzet bij forse woningbrand #Schijfmos #Nieuwerkerkaandenijssel. Bewoners raakten (licht) gewond. Ter plaatse diverse acties, tevens opvang en nazorg plegen. Prima samenwerking met hulpdiensten en @Salvage_nl #bevolkingszorg #OVDbz #grotebrand #hulpverlening #CMH pic.twitter.com/XSKfVoNJvs

Meer berichten