Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Politie.nl

Burgemeester wil meer agenten

  •   124 keer gelezen

Zuidplas – De groei van de gemeente vraagt om een uitbreiding van de politiesterkte van eenheid Waddinxveen/Zuidplas. Burgemeester Han Weber gaat zich bij de herverdeling in 2022 sterk maken voor een grotere politiemacht.

Door Erik van Leeuwen

Om hoeveel agenten Weber gaat vragen zei hij niet, maar hij gaat bij de eenheid Den Haag, waartoe het gezamenlijke politiekorps van Waddinxveen en Zuidplas behoort, wel aandringen op meer blauw op straat. De lokale politiemacht werd twee jaar geleden al uitgebreid met elf dienders. Van dat beloofde aantal zijn er inmiddels vijf gestationeerd in het verzorgingsgebied van Waddinxveen en Zuidplas, de andere zes moeten nog komen. 

Dat de bestelde agenten er nog niet zijn, heeft volgens Weber te maken met de opleiding, die de stroom aanvragen niet aankan, en de uitstroom van agenten die met pensioen gaan. Mede daarom gaf hij ook een waarschuwing af voor te hoge verwachtingen bij de raad. “Het gaat om een herverdeling in een situatie van schaarste.”

Volgens Weber heeft Zuidplas alle reden om om uitbreiding van de politiemacht te vragen. “We maken een stevige groei door. Zuidplas groeit al een aantal jaren met duizend inwoners per jaar en dat zal naar verwachting de komende jaren doorgaan. Ook Waddinxveen groeit.”

Weber legde een verband tussen de huidige sterkte en het niet halen van de aanrijtijden voor prio 1-meldingen, meldingen met een levensbedreigend en ontwrichtend karakter. Het CDA maakt zich zorgen dat Zuidplas wat dat betreft achterblijft bij andere gemeenten.

Meer berichten