Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Pixabay
Ingezonden

Knarrenhof

  •   88 keer gelezen

Wethouder Hordijk stelt in het artikel rond de witte rook voor het Vijfde Dorp (HVH van 17 juni jl.) dat hij het leuk zou vinden als hij "over een tijdje een openingshandeling kan verrichten van een 'knarrenhof' of iets dergelijks". 

Laat ik het selectieve geheugen van de wethouder even opfrissen. Dat had hij bijna tien jaar geleden al kunnen doen als de gemeente Zuidplas destijds andere besluiten had genomen. Medio 2009 presenteerde een bouwbedrijf uit Stolwijk namelijk een prachtig plan voor de bouw van een zestiental seniorenwoningen aan de Zijdehof te Moerkapelle.

Omdat Machinefabriek Ottevanger milieuklachten voorzag bij de toekomstige bewoners, diende men een bezwaar in. De gemeente - waarschijnlijk mede op aandringen van VVD-wethouder Hordijk - besloot geen bouwvergunning te verlenen, om zo de werkgelegenheid bij de machinefabriek niet in gevaar te brengen. 

Omdat het bedrijventerrein verpauperde, is Ottevanger waarschijnlijk gevraagd het terrein en de bedrijfspanden op te kopen. Die moest hij vervolgens verhuren en daarbij werd hem door de gemeente geen strobreed in de weg gelegd, met als gevolg dat er sinds september 2010 geluids- en milieuoverlast veroorzakende bedrijven zijn gevestigd, midden in een woonwijk.

Terwijl er op die plek, centraal gelegen in ons dorp, dus al lang een door wethouder Hordijk zo gewenste 'knarrenhof' had kunnen liggen. En dat kan er nog steeds gebouwd worden, als men de bedrijven uit die woonwijk verplaatst naar het bedrijventerrein van Moerkapelle, dat ook nog eens veel beter bereikbaar is voor het zware vrachtverkeer dat nu dagelijks langs onze woningen dreunt.

Met het vertrek van de wethouder uit Moerkapelle zal dat hem nog minder dan voorheen een zorg zijn. Of zou de gemeente Zuidplas serieus werk willen maken van 'het fijne wonen' in 'een gezonde en veilige omgeving', zoals de Omgevingsvisie beoogt? De toekomst zal het leren. Onze verwachtingen zijn in elk geval niet hooggespannen...

Gerard van Uden, Moerkapelle

Meer berichten