Logo hartvanzuidplas.nl
Judoka Jim Heijman was vorig jaar de eerste sportman van het jaar van Zuidplas. Hij kreeg felicitaties van sportwethouder Jan Verbeek.
Judoka Jim Heijman was vorig jaar de eerste sportman van het jaar van Zuidplas. Hij kreeg felicitaties van sportwethouder Jan Verbeek. (Foto: archief HvH)

Streep door sportgala om kampioenengebrek

  •   keer gelezen

Zuidplas - Het sportgala in Zuidplas gaat dit jaar niet door. Volgens Sportstichting Zuidplas, de organisator van het evenement, zijn er door de coronaepidemie geen kandidaten voor de titel sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar.

Door Erik van Leeuwen

“Door het uitbreken van het coronavirus zijn alle sportcompetities stopgezet. Er zijn geen kampioenen, dus kunnen we ook geen sporters nomineren voor een uitverkiezing”, zegt Debby van den Bos namens de organisatie.

De tweede editie van het sportgala in Zuidplas zou in november voor de tweede keer worden gehouden. “Het is extra jammer, omdat we vorig jaar met de eerste editie een vliegende start hadden”, weet Van den Bos. “We willen er een mooie traditie van maken, een feestje van en voor sportend Zuidplas. Hopelijk kan het gala wel in 2021 doorgaan.”

Onder welke omstandigheden dat gebeurt, bepaalt mede de locatie. “Vorig jaar zat het al bomvol in Swanla. Als we volgend jaar nog te maken hebben met de anderhalvemetersamenleving zullen we een grotere locatie moeten zoeken. Een sporthal, ja. Sowieso ontkomen we in de toekomst niet aan een grotere locatie. We willen uitbreiden en veel sporters en sportbestuurders kunnen ontvangen. Swanla is dan te klein. We willen ook niet alleen sporttitels vergeven, maar educatie een nog belangrijkere rol geven.”

Vorig jaar werden judoka Jim Heijman en badmintonner Liesbeth de Boer sportman en -vrouw van het jaar. 

Meer berichten