Logo hartvanzuidplas.nl
Jan van Egmond en Wilma Hertog zijn trots op de opgeknapte sporthal.
Jan van Egmond en Wilma Hertog zijn trots op de opgeknapte sporthal. (Foto: Judith Rikken)

Op Moer is er klaar voor

  •   251 keer gelezen

Moerkapelle - Daags na de persconferentie van Mark Rutte over verdere versoepeling van de coronamaatregelen, stonden bestuur en beheerder van dorpshuis Op Moer nog harder te springen om weer open te gaan dan ze al deden. Vooral de sporthal komt glansrijk uit de lockdown: "De echo duurt nu nog maar twee seconden."

Door Judith Rikken

Beheerder Wilma Hertog verkneukelt zich al bij de gedachte hoe de gebruikers van de sporthal zullen reageren als ze vanaf 1 juli het resultaat van de renovatie kunnen aanschouwen. "Ik weet zeker dat de monden zullen openvallen." 

De kleedkamers en douches zijn opgefrist en de zwevende houten vloer die in de hal lag, maar kaal en vergeeld was, is opgeknapt en van nieuwe belijning voorzien. Aan de wanden zijn geluidspanelen aangebracht. "De duur van de echo is daardoor teruggebracht van vier naar twee seconden."

Door de sluiting van Op Moer in maart als gevolg van de corona-epidemie konden de werkzaamheden naar voren worden gehaald. "We waren toch dicht; zo haalden we een voordeel uit het nadeel."

Normaal gaat Op Moer in de zomer vijf weken dicht, nu blijft het open voor degenen die willen doortrainen om zich voor te bereiden op de competities die in september weer beginnen. "In de sporthal mag alles weer, als mensen daarbuiten - in de kleedkamers en de horeca - maar anderhalve meter afstand tot elkaar houden."

Langzaam komen vanaf deze week weer meer zaken in het dorpshuis op gang. De Rehobothschool komt met de musical van groep 8 naar Op Moer en Beth San en het hospice dat eind dit jaar in Moerkapelle de deuren opent, houden er al opleidingsbijeenkomsten. "Feestjes, dineetjes, buffetjes, dat is er allemaal nog niet", zegt Hertog. "Ik ben benieuwd wanneer dat weer gaat lopen."

Middelpunt
Voorzitter Jan van Egmond van het dorphuisbestuur dat begin 2018 aantrad, is ruim twee jaar nadien net als toen nog altijd vastberaden van Op Moer het middelpunt van het dorp te maken. En zelfs meer dan dat.

"Wij menen veel in huis te hebben voor álle inwoners van Zuidplas. We zijn met de gemeente in gesprek en daarover zullen concrete dingen staan in de sportnota die in september verschijnt.

Zeker is dat we nu al een 'Nieuwerkerkwaardige' sporthal hebben, waar bijvoorbeeld ook de korfballers van CKV prima terechtkunnen. De Nieuwerkerkers moeten even over de afstand heen stappen. Dat zou geen probleem hoeven zijn; wij moeten voor ons paspoort ook naar Nieuwerkerk."

Meer berichten