Logo hartvanzuidplas.nl
Een regelmatige gebruiker van de weg werd onvoorbereid onderdeel van de openingshandeling.
Een regelmatige gebruiker van de weg werd onvoorbereid onderdeel van de openingshandeling. (Foto en tekst: Judith Rikken)

Hitlandselaan officieel heropend

  •   102 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Een nieuw wegdek met verkeersdrempels en beter verspreide passeerplaatsen, 260 knotwilgjes en een vrij liggend wandelpad ernaast; de Hitlandselaan is na een reconstructie van bijna een jaar vrijdag officieel geopend door voorzitter Daan de Haas van Recreatieschap Hitland.

De voorbijganger in de scootmobiel die vlak na de openingshandeling ' toevallig' de eveneens gerenoveerde brug passeerde, stond niet in het script, maar beschouwde zichzelf als de beste kandidaat om die 'taak' op zich te nemen. "Jullie hebben de goeie, want ik rij hier heel vaak", grijnsde hij.

Sinds maart is de weg alweer toegankelijk, de officiële opening liet door de omstandigheden wat langer op zich wachten. Voordat hij de schaar zette in het rode lint aan de brug, riep De Haas de reuring in herinnering, die ontstond toen duidelijk werd dat het recreatieschap 240 ruim vijftig jaar oude populieren langs de weg zou gaan rooien. 

De bomen zouden de broodnodige reconstructie van het wegdek sowieso niet overleven, zo bleek volgens het schap uit onderzoek.

De weg is volgens De Haas nu niet alleen weer veilig voor gebruikers, maar ook 'een heel mooi laantje' geworden. De nog wat tengere boompjes krijgen over een jaar of twee, drie, bij het juiste onderhoud, meer body, zo liet hij zich ter plekke verzekeren.

Meer berichten