Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Lorenzo Cafaro/Pixabay

Bereikbaarheid van toekomstig sportpark Zevenhuizen levert twijfel op

  •   296 keer gelezen

Zevenhuizen – De fracties van ChristenUnie/SGP en het CDA zijn er nog niet van overtuigd dat de Swanla-driehoek de beste optie is als nieuwe locatie van de sportvelden in Zevenhuizen. Zij hebben het college gevraagd om goed te blijven kijken naar de mogelijkheden.

Door Erik van Leeuwen

ChristenUnie/SGP heeft bij verplaatsing van de sportvelden een voorkeur voor een plek die centraal gelegen is, waar ruimte is om door te kunnen groeien en die makkelijk bereikbaar is voor de sporters. 

Het CDA hamert erop dat bij een verhuizing goed gekeken moet worden naar een veilige route naar de nieuwe velden. “Verkeersveiligheid voor onze kinderen is erg belangrijk”, benadrukte Tinet de Jonge (CDA).

De gemeente is al enkele tijd druk in gesprek over een uitplaatsing van voetbalvereniging Groeneweg en tennisclub Zevenhuizen. Op sportpark Van ’t Verlaat moet een nieuwbouw van De Zevenster komen en sociale woningbouw.

“Het is een ingewikkelde en complexe operatie, omdat alles met alles samenhangt. Het gaat hier niet alleen om de sport”, zei wethouder Jan Hordijk. “Het is van groot belang dat er straks een nieuw complex voor De Zevenster wordt gerealiseerd. Het huidige gebouw is verouderd. Als de afgelopen periode iets heeft uitgewezen, is dat het huidige pand niet meer kan.”

Geen verrassing
Hordijk zei ook dat de keuze voor de Swanla-driehoek ‘geen verrassing’ kan zijn. “In 2017 hebben we in de raad meerdere opties besproken. Daaruit kwam de Swanla-driehoek als beste naar voren. Daar (tussen het spoor en de wijk Swanla, red.) hebben we de ruimte om aan de wensen van de verenigingen tegemoet te komen.” 

Volgens hem zijn andere locaties duurder of om andere redenen niet geschikt. Hordijk meldde dat het proces een positieve voortgang kent. “We hebben deze week constructieve gesprekken gevoerd met de voetbal en tennis.”

Als alles doorgaat, is VV Groeneweg de derde voetbalclub die een nieuwe locatie krijgt. Eerder was het de beurt aan VV Moerkapelle, die in De Jonge Veenen een nieuw complex kreeg. VV Moordrecht gaat volgend jaar verhuizen van sportpark ’t Lage naar sportpark ’t Ambacht, waarvan de grond nu bouwrijp wordt gemaakt.

“Alle clubs liggen aan de randen van de dorpen”, stelde Martin Damen (PvdA/GroenLinks). “In het centrum kan dan gebouwd worden. Er komt plek vrij voor woningbouw.” 

Meer berichten