Niet iedereen kan zich vinden in de coronamaatregelen.
Niet iedereen kan zich vinden in de coronamaatregelen. Foto gemaakt aan de Zwarteweg in Waddinxveen

Tip-enquête: geen fysiek contact blijft lastig

Algemeen 211 keer gelezen

Zuidplas - Het tweede onderzoek van burgerpanel TipZuidplas zit erop en de resultaten zijn binnen. De enquête had het coronavirus als thema. Zo is er gevraagd naar de afgelopen periode, hoe iedereen de intelligente lockdown heeft beleefd en welke gevolgen, goed of slecht, dit onder meer heeft gehad.

De deelnemers gaven aan de meeste moeite te hebben met de maatregel die stelt dat er geen fysiek contact mag zijn (58 procent). Anderhalve meter afstand houden is onder de respondenten moeilijk om verschillende redenen. Een van de invullers noemt het niet kunnen afspreken met vrienden en bijna het huis niet uit mogen: "Bij onrust heb ik vluchtgedrag en dat kon nu niet."

Van de respondenten verwacht 46 procent niet ziek te worden door het coronavirus in de komende twaalf maanden. Een invuller gaf hier nog deze toelichting bij: "Ik heb het gevoel immuun te zijn."

De redactie was ook benieuwd naar hoe de berichtgeving van weekblad Hart van Holland is gewaardeerd in de coronaperiode. "Redelijk", stelde iemand, met als toelichting: "Een keer per week is niet up-to-date."

De volledige rapportage van de enquête, die is ingevuld door 99 mensen, is te vinden op tipzuidplas.nl, onder het kopje ‘onderzoeksresultaten'.