Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Pixabay

Vier nieuwe coronabesmettingen in Zuidplas

  •   359 keer gelezen

Zuidplas - In de week van 13 tot en met 19 juli is volgens GGD Hollands Midden bij drie inwoners van Zuidplas het coronavirus aangetoond. Dinsdagmiddag lieten de tot dan toe bekende cijfers zien dat daar deze week één besmetting is bijgekomen.

In heel Hollands Midden verdrievoudigde het aantal aangetoonde coronabesmettingen vorige week bijna, ten opzichte van de week daarvoor (van 17 naar 48). De meeste positieve tests in de regio kwamen de afgelopen zes weken voor in de leeftijdsgroep 12- tot en met 24-jarigen.

Tien van de 48 positieve tests werden afgenomen bij inwoners van Waddinxveen. Daarmee ligt het aantal infecties daar nu bijna net zo hoog als tijdens de piek begin april; het waren er toen 12.

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis van Waddinxveen laat desgevraagd weten dat de GGD een bron- en contactonderzoek is gestart en dat nog op de uitkomst wordt gewacht. "Het maakt nogal uit of het om individuen gaat of dat het om een cluster gaat, maar het laat maar weer zien hoe venijnig en hardnekkig het virus kan zijn. We hebben in Nederland de teugels dan wel laten vieren, maar alertheid blijft geboden."

Onlangs werd binnen de regio Midden-Holland in Hillegom een corona-uitbraak geconstateerd, daar liepen meer dan twintig mensen het virus op in een plaatselijk café. Veel van de besmette personen komen uit andere regio's, waaronder Kennemerland en Utrecht, heeft een woordvoerder van GGD Hollands Midden laten weten.

Meer berichten