Logo hartvanzuidplas.nl
Rob Schurink van Shoeby: "Bij private shopping heb je de hele winkel voor jezelf."
Rob Schurink van Shoeby: "Bij private shopping heb je de hele winkel voor jezelf." (Foto: Myriam Dijck)

Shoppen met een grote ‘S’ in Nieuwerkerk

  •   keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – “Private shopping deden we altijd al, maar vanwege corona heeft het een nieuwe dimensie gekregen”, vertelt Rob Schurink, eigenaar van modezaak Shoeby in winkelcentrum Reigerhof in Nieuwerkerk. “Je hebt dan de hele winkel voor jezelf, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over andere mensen die in je buurt kunnen komen.”

Volgens Schurink is ‘private shopping’ een uitkomst voor mensen die graag op een veilige manier willen winkelen, bijvoorbeeld als je in een risicogroep valt. Verder kan het ook handig zijn voor (grote) families, of gewoon leuk als uitje met vrienden.

Bij Shoeby kun je dit gratis regelen, buiten de reguliere openingstijden om. Schurink: “Wij maken er een hele VIP-ervaring van, met een hapje en een drankje en onze medewerkers staan jou volledig ter beschikking. Het is shoppen, met een grote ‘S’.”

Fun-shoppen
De modebranche heeft een paar zware maanden gehad. Lange tijd bleven klanten weg en er werd alleen kleding gekocht uit noodzaak.

“Mensen hadden weinig aanleiding om een nieuwe outfit te kopen: alle feesten en uitjes mochten niet door gaan. Het fun-shoppen was afgelopen periode even weg, maar dit komt gelukkig langzaamaan terug”, zegt hij.

Ook bij The Stone, gevestigd naast Shoeby, is het een tijdje rustig geweest. Met de zomervakantie voor de deur, hebben mensen gelukkig weer zin om lekker te winkelen en leuke nieuwe zomerse kleding in te slaan. “Het begin van de corona-uitbraak was pittig, er kwamen weinig nieuwe artikelen binnen”, zegt filiaalmanager Lisanne Koster.

Ook moesten er aanpassingen worden gedaan in de winkel. “We hebben stickers geplakt met anderhalve meter afstand erop, desinfecterende spullen neergezet voor de klant, looppaden uitgebreid en we de houden de winkel extra schoon.”

Kleurrijke kleding
Op dit moment is Koster erg enthousiast, er zijn weer genoeg leuke kledingstukken en accessoires in de winkel te verkrijgen. “Voor dames zijn er veel mooie, kleurrijke rokken en jurkjes en voor de heren hebben wij leuke shirtjes en polo’s in allerlei opvallende kleuren binnen gekregen, echt leuk voor de man die van een beetje uitdaging houdt”, zegt ze.

The Stone heeft een vriendelijk en enthousiast team die klanten graag advies en tips geeft zodat iedereen met een glimlach de deur uit kan gaan. “Wij bedanken alle klanten voor het begrip voor de maatregelen die wij moeten treffen. Wij wensen u een gezonde zonnige zomer toe!”

Voor private shopping bij Shoeby, bel 0180 310 232 of ga langs in de winkel in winkelcentrum Reigerhof. In beide modezaken loopt momenteel de zomersale.

Meer berichten