Logo hartvanzuidplas.nl
In The Farm Shop zijn allerhande streekproducten te vinden.
In The Farm Shop zijn allerhande streekproducten te vinden. (Foto: The Farm Shop)

De gemeente rond voor lokale lekkernijen

  •   keer gelezen

Zuidplas - Voor een picknickplek hoef je niet ver te reizen, Zuidplas zit vol met schilderachtige gebieden. Daarbij hoort een picknickmand, gevuld met de lekkerste producten. Die kun je zelfs lokaal verkrijgen, als je maar weet waar je moet zijn. We willen eenieder die op zoek wil gaan naar al die idyllische plekjes van Zuidplas op weg helpen - letterlijk en figuurlijk - door hier de lekkerste producten uit de streek én waar je die precies kunt vinden, te delen. 

Denk aan plaatselijke delicatessenwinkeltjes, boerderijen met winkels aan huis, een imkerij en zelfs een molen… Stap dus die fiets op en maak er een mooie dag uit van. Zo wordt de zomer in Zuidplas zeker zonnig.

Fruit
Kwekerij Jomajole in Moerkapelle bestaat sinds 2007 en heeft midden in de polder inmiddels meer dan 7000 bomen met allerhande vruchten. Op vaste dagen in de week (op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag) is er gelegenheid om zelf kersen te komen plukken. Vanwege de corona-uitbraak was het even niet mogelijk, maar sinds vorige week kunnen bezoekers ook weer in de kas hun eigen donkerrode vruchtjes plukken.

Leuk als uitje, en de kersen zijn een perfecte basis voor fruitsalade.
Kersen plukken kan door een berichtje te sturen naar 06 236 33 108 en te vermelden hoeveel personen er komen. Het starttarief is vier euro, elke kilo kost drie euro.
Adres: Middelweg 5, Moerkapelle.

Brood
Een picknickmand is niet compleet zonder lekker brood. Korenmolen Windlust in Nieuwerkerk aan den IJssel maalt zelf graan en dat is te koop in de molenwinkel.
Sinds vorige maand is de molen ook weer - beperkt - open op woensdag- en zaterdagmiddag.
Adres: Kortenoord 3, Nieuwerkerk.

Kaas
Wie dan toch in de buurt is, kan meteen even langs kaasboerderij Van Zuijlen. Hier wordt verse kaas aan huis verkocht van woensdag tot zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Adres: Tweede Tochtweg 37, Nieuwerkerk.

Honing
Voor wie de kersen niet zoet genoeg zijn, is er honing. Die is natuurlijk ook plaatselijk te vinden. Aan de Nesseweg in Zevenhuizen kan elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur bij het winkeltje van Ambrosius Gilde het gele goud worden gevonden. Pinnen kan niet, maar overmaken via een Tikkie wel.
Adres: Nesseweg, Zevenhuizen.

Bier
Het mag wel in de mand, maar hoeft niet: bier. Met liefde gebrouwen in Moordrecht, door Moordrechtenaren in hart en nieren. Brouwerij 1923 zegt er zelf over: 'Levenservaring en karakter is wat de jongens scheidt van de mannen. Dat geldt net zo goed voor ons bier; daarom laten wij ons bier na botteling minimaal zes weken rijpen op fles.'

De heren die de brouwerij zijn begonnen, geloven dat succes komt door mensen die samenwerken in lokale gemeenschappen. Een waardige aanvulling op deze lijst, wat ons betreft.
Te koop bij: Meer Genieten, Dorpsstraat 35, Moordrecht.

Allerlei
Wie liever manden heeft die vooraf zijn samengesteld, kan naar The Farm Shop in Moerkapelle. De winkel zit nokvol met verse producten: aardappelen van eigen land, groente, fruit, eieren van eigen kippen en kaas. Ook zijn er cadeaus te vinden. Fruitmanden zijn zelf samen te stellen en in verschillende maten verkrijgbaar.
Adres: Dorpsstraat 6, Moerkapelle.

Bij boerderij Reijm in Nieuwerkerk worden ook diverse producten verkocht. Denk aan aardappelen, zuivel en kaas van de boer, eieren, noten, zuidvruchten, verse fruitsappen, huisgemaakte soepen en rundvlees uit Ter Aar. Dat is dan weer lekker voor bij thuiskomst van de picknick. Bel 06 403 63 142 voor openingstijden.
Adres: Eerste Tochtweg 20, Nieuwerkerk.

Meer berichten