Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Pixabay

Zes nieuwe coronagevallen in Zuidplas, twintig in Waddinxveen

  •   keer gelezen

Zuidplas - Vorige week - van 20 tot en met 26 juli - zijn in Zuidplas vijf nieuwe besmettingen met Covid-19 aangetoond, zo blijkt uit cijfers van GGD Hollands Midden. Maandag kwam daar nog een besmette persoon bij. De week ervoor waren er drie gevallen.

Volgens de cijfers op eengezonderhollandsmidden.nl werden de besmettingen niet geconstateerd in een teststraat van de GGD, waar iedereen met milde klachten sinds 1 juni terecht kan. Van de 211 inwoners van Zuidplas die zich daar vorige week lieten testen, bleek volgens de GGD nul procent besmet.

De testen die wél positief bleken, werden afgenomen in een verzorgings-, verpleeg-, of ziekenhuis. De GGD zegt in verband met de privacy geen uitspraken te willen doen over specifieke locaties. Overigens werd in de regio Hollands Midden niemand vanwege corona in het ziekenhuis opgenomen.

Verdubbeling in regio
In de hele regio werden vorige week 5743 coronatesten afgenomen in de teststraten. In die teststraten, ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen samen, zijn in totaal 94 personen positief getest op corona. Dat is een verdubbeling van het aantal positieve tests in de week daarvoor.

In Waddinxveen werden tot maandagmiddag twintig nieuwe besmettingen aangetoond. Die kwamen bij de tien al bekende gevallen.

Vijf clusters
Op dit moment zijn er vijf clusters in de regio. De GGD noemt iets een cluster als er drie of meer mensen besmet zijn binnen één groep zoals een bedrijf, organisatie, of vereniging. Meerdere besmettingen binnen één familie noemt de GGD geen cluster.

De nieuwe clusters bevinden zich in Alphen aan den Rijn (vijf besmettingen), Bodegraven-Reeuwijk (drie besmettingen), Gouda (vijf besmettingen) en de Krimpenerwaard (drie besmettingen).

Meer berichten