Logo hartvanzuidplas.nl
V.l.n.r. Webers echtgenote, burgemeester Brombach van Bückeburg, Aad Stuivenberg, een Duits delegatielid en burgemeester Weber.
V.l.n.r. Webers echtgenote, burgemeester Brombach van Bückeburg, Aad Stuivenberg, een Duits delegatielid en burgemeester Weber. (Foto: pr)

Eerste bezoek Han Weber aan partnerstad Bückeburg

  •   keer gelezen

Bückeburg - "Een stedenband is niet alleen iets van overheden, maar juist ook van samenlevingen, van mensen. Want daarin schuilt de echte vriendschap." Deze woorden sprak burgemeester Han Weber bij zijn eerste bezoek aan partnerstad Bückeburg van donderdag 16 juli tot en met zaterdag 18 juli.

Tijdens het jaarlijks Grünkohlessen afgelopen januari was Weber niet in de gelegenheid om naar Duitsland af te reizen, omdat die traditie op dezelfde avond plaatsvond als het diner van de commissaris van de koning in Zuid-Holland met alle burgemeesters van de provincie. Weber beloofde zijn ambtsgenoot Rainer Brombach een snel tegenbezoek, ook nog ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan van de stedenband in 2019. 

Vanwege de coronacrisis werd ervoor gekozen om met een klein gezelschap te gaan. Van de kleine delegatie maakten behalve Han Weber ook zijn echtgenote, stedenband-wethouder Daan de Haas en diens partner, raadslid Serena Rodenburg, voorzitter van de Stichting Internationale Betrekkingen Aad Stuivenberg en ambtenaar Berthilde Borreman, deel uit.

De Haas hoopt de vriendschapsbanden terug in Zuidplas samen met Weber verder uit te dragen. "Als burgervader kan hij hopelijk nog meer verenigingen, clubs, bedrijven en andere organisaties enthousiasmeren om ook uitwisselingen te organiseren met 'de buren'."

Meer berichten