Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Pixabay

Kwart minder testen in Zuidplas, vier besmettingen

  •   keer gelezen

Zuidplas - In de afgelopen twee weken zijn in Zuidplas negen nieuwe besmettingen met Covid-19 aangetoond, zo blijkt uit cijfers van GGD Hollands Midden. Van 20 tot en met 26 juli ging het om vijf gevallen, van 27 juli tot en met 2 augustus om vier.

Volgens de cijfers op eengezonderhollandsmidden.nl lieten 156 personen uit Zuidplas zich vorige week testen op corona in een teststraat van de GGD. Dat waren er ruim vijftig minder dan een week eerder.

In de hele regio Hollands Midden werden vorige week 5191 coronatesten afgenomen in de teststraten. Dat was bijna tien procent minder dan de week daarvoor (week 30), toen 5743 coronatesten werden gedaan. In de teststraten, ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen samen, werden toen 94 personen positief getest op corona, wat een verdubbeling was van het aantal positieve tests (48) in de week dáárvoor (week 29). Afgelopen week waren er 117 positieve tests, waarmee de groei doorzet, maar minder sterk dan voorheen.

Buurgemeente
In Waddinxveen werden in de afgelopen twee weken tot en met maandag 3 augustus 36 nieuwe besmettingen aangetoond. Die kwamen bij de tien al bekende gevallen sinds half juli. Twee inwoners van Waddinxveen werden in de afgelopen twee weken in het ziekenhuis opgenomen. In de afgelopen zeven weken zijn in de regio Hollands Midden geen overlijdens ten gevolge van corona gemeld.

Uit bron- en contactonderzoek blijkt volgens de GGD dat het overgrote deel van de besmettingen plaatsvindt op sociale aangelegenheden als verjaardags- en andere feestjes, waar de anderhalvemeterregel niet goed wordt nageleefd.

Meer berichten