Hulpverleners ontfermen zich over het tweede slachtoffer, de man van 26 jaar.
Hulpverleners ontfermen zich over het tweede slachtoffer, de man van 26 jaar. Foto: 112HM

Twee slachtoffers op de Zevenhuizerplas: jongen (7) en man (26) overleden

Algemeen 1.234 keer gelezen

Zevenhuizen/Rotterdam - Een 26-jarige man is gisteren om het leven gekomen, nadat hij in de problemen was gekomen in de Zevenhuizerplas. Dit gebeurde slechts enkele uren nadat er een 7-jarige jongen uit het water was gehaald. Dit slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Het jongetje, afkomstig uit Den Haag, is vandaag ook in het ziekenhuis bezweken.

Dit wordt bevestigd door de Veiligheidsregio en de politie. Een politiewoordvoerder laat weten verder niet in te gaan op het feit of de beide slachtoffers konden zwemmen. "Het is vooral heel tragisch dat er twee van dit soort ongevallen op een dag gebeuren." Het 26-jarige slachtoffer blijkt een man zonder woon- of verblijfplaats, zo maakte de politie dinsdag via Twitter bekend.

Alarmdiensten kregen rond 17.30 uur de melding dat er een kind werd vermist op de Zevenhuizerplas, aan de Siciliëboulevard. Het jonge slachtoffer is uiteindelijk gevonden en met touw uit het water getrokken. Hij is gereanimeerd en daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hier is hij de dag erna, dinsdag, overleden. 

De tweede melding
Een paar uur later, rond 21.00 uur, werd er melding gemaakt van een zwemmer die vermist was geraakt. Een politiehelikopter zocht mee vanuit de lucht terwijl hulpverleners en omstanders een eerste zoekpoging deden. Ook een traumaheli was opgeroepen. Het 25-jarige slachtoffer werd gevonden, maar reanimatie mocht niet meer baten.

Een omstander die had geprobeerd om de drenkeling uit het water te redden, is ook door ambulancepersoneel nagekeken. Hoe deze persoon er precies aan toe is, is niet bekend.