Logo hartvanzuidplas.nl
Filmpjes over seksuele handelingen in het gemeentehuis doken maandag op. (foto: archief HvH)
Filmpjes over seksuele handelingen in het gemeentehuis doken maandag op. (foto: archief HvH) (Foto: )

SP wil opheldering over kosten seksrel gemeentehuis

  •   keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - De SP in Zuidplas vreest dat de gemeenschap opdraait voor de kosten als gevolg van de seksaffaire op het gemeentehuis. De gemeente zou extra kosten maken door het inhuren van een extern bureau dat onderzoek doet naar de seksuele escapades en mogelijk volgt straks nog een ontslagvergoeding voor de medewerkers.

Door Erik van Leeuwen

De SP heeft woensdag 19 augustus schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De partij, die in de raad twee zetels heeft, geeft aan dat het ‘met verbazing kennis heeft genomen van de vermoedelijke seksuele escapades in het gemeentehuis van Zuidplas'.
Zuidplas werd maandag 17 augustus opgeschrikt door het nieuws dat via social media filmpjes waren te zien van mensen die achter de ramen van het gemeentehuis seksuele handelingen lijken uit te voeren. Twee handhavers van de gemeente Zuidplas zijn in verband hiermee voorlopig op non-actief gezet. De SP meent, evenals de loco-burgemeester eerder, dat Zuidplas hier geen goede beurt mee maakt. "Dit hoort niet thuis in een gemeentehuis.” De politieke partij zegt dan ook het besluit te ondersteunen dat hier onderzoek naar wordt gedaan. “Wij zetten wel vraagtekens bij het feit dat een extern bureau is gevraagd onderzoek te doen. Vooral de kosten die hiermee gemoeid zijn, roepen bij ons vragen op.” De vraag is ook of de kosten eventueel verhaald kunnen worden op de medewerkers die de rel hebben veroorzaakt. “Zijn er financiële consequenties voor de gemeente bij ontslag van deze medewerkers?” De SP wil daarnaast ook weten of de medewerkers de wet hebben overtreden. “Ik weet dat seks niet verboden is, maar hoe zit dat in die specifieke geval?” vraagt raadslid Serena Rodenburg zich af. Inmiddels heeft burgemeester Han Weber via Twitter laten weten 'blij te zijn met de aanpak van loco-burgemeester Jan Verbeek en de gemeentesecretaris'. Weber vierde de afgelopen dagen nog vakantie. Hij schrijft ook dat hij het vervelend vindt voor alle inwoners en medewerkers van de gemeentelijke organisatie dat Zuidplas zo negatief in het nieuws was.

Meer berichten