Shane van den Engel in de eerder gewonnen oefenwedstrijd tegen Hillegersberg (1-0).

Toernooiverlies Nieuwerkerk en Moordrecht

Sport 233 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk heeft op de tweede toernooidag van de Lex Jeroense Cup bij Alexandria’66 een gevoelige nederlaag geleden. Gastheer Alexandria won met 2-1, nadat Nieuwerkerk in de 83ste minuut nog een 1-0 voorsprong had.

Nieuwerkerk maakte op de eerste toernooidag indruk tegen eersteklasser Neptunus/Schiebroek. De Rotterdammers werden knap op een 1-1 gelijkspel gehouden. Ook bij de aansluitende strafschoppen deed Nieuwerkerk niet onder: 4-4.

In de wedstrijd tegen Alexandria’66, dat een klasse hoger speelt in de competitie, was Nieuwerkerk in de eerste helft de onderliggende partij, maar hield de verdediging stand. Na de pauze zette de teruggekeerde Wesley van den Dries de Dorresteinbewoners op voorsprong. In de slotfase werd die voorsprong echter uit handen gegeven. Trainer Ron Luijten was desondanks tevreden. “We misten nog wat sterkhouders en daarnaast vind ik resultaten in de voorbereiding niet belangrijk.”

Deze week oefent Nieuwerkerk nog tegen Bergambacht. Zaterdag staat de eerste bekerwedstrijd op de rol.

Moordrecht eindigde als tweede op het IJsselschildtoernooi van Gouderak. In de finale zaterdag was Haastrecht veel te sterk: 6-1. In de eerste helft kon Moordrecht nog goed partij bieden. Na een onterechte strafschop zakte de blauwwitte formatie ineen.

Donderdag had Moordrecht zich knap geplaatst voor de finale. Derdeklasser Perkouw werd met 1-1 (Moordrechts doelpunt Aaron Veltman) na strafschoppen verslagen.